21 Iulie 2021

Noi amenzi pe litoralul românesc. Ce nereguli au găsit inspectorii sanitari



Inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor au realizat primele controale din cadrul Comandamentului Sezon Estival 2021.

În perioada 18-20 iulie au fost verificate 99 de unități de alimentație publică din stațiunile de pe litoral, respectiv:

  • 49 de restaurante;
  • 16 unităţi tip fast – food;
  • 16 magazine alimentare;
  • 6 laboratoare de cofetărie/patiserie;
  • 1 bar;
  • 2 snack-baruri;
  • 3 unităţi de tip bufet;
  • 2 unități tip bistro;
  • 4 braserii.

Sursa Foto: ANSVSA/ Facebook

În urma verificărilor a fost aplicat un număr de 21 de amenzi contravenționale în valoare de 183.200 de lei pentru deficiențe privind:

  • depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare;
  • depozitarea alimentelor sub formă de materii prime sau semipreparate împreună cu produse finite care se consumă fără prelucrare termică;

Sursa Foto: ANSVSA/ Facebook

  • condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție;
  • manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare;
  • funcționarea fără documente de înregistrare sanitară veterinară.

Cele mai multe sancțiuni au fost aplicate restaurantelor ( 8 ) și fast-food-urilor ( 8 ).

Sursa Foto: ANSVSA/ Facebook

ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanţa, pune la dispoziţia consumatorilor numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizări sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor. Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul Call – Center-ului ANSVSA: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie.



Citeste si