România a cucerit medaliile de argint la Jocurile Olimpice de la Tokyo, miercuri, în proba masculină de patru rame, prin Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu şi Cosmin Pascari.

Australia (Alexander Purnell, Spencer Turrin, Jack Hargreaves, Alexander Hill) s-a impus cu timpul de 5 min 42 sec 76/100, stabilind cel mai bun timp olimpic, întrerupând seria Marii Britanii, care ratează în premieră aurul olimpic după 20 de ani, conform Agerpres.ro.

Tricolorii au încheiat în 5 min 43 sec 13/100, sosind la 37/100 de campionii olimpici. Cei patru componenţi ai bărcii României sunt vicecampioni europeni la Varese, anul acesta, şi vicecampioni mondiali la Linz, în 2019. Ţigănescu, Berariu şi Pascari sunt şi campioni europeni în 2018, la Glasgow.

Bronzul a revenit Italiei (Matteo Castaldo, Marco di Costanzo, Matteo Lodo, Giuseppe Vicino), în 5 min 43 sec 60/100.

Britanicii Oliver Cook, Matthew Rossiter, Rory Gibbs şi Sholto Carnegie, care pe finalul cursei au deviat de la direcţie, fiind la un moment dat aproape de coliziunea cu echipajul italian, s-au clasat pe locul patru (5:45.78).

România a obţinut a doua sa medalie la canotaj, după aurul câştigat de Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş la dublu vâsle feminin.

Bilanţul canotajului românesc la Jocurile Olimpice a ajuns la 20 de medalii de aur, 20 de argint şi 9 de bronz.

Sursa foto: Federatia Romana de Canotaj / Facebook.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri