Bucureștenii au fost avertizați printr-un mesaj RO-ALERT de existența unui cod portocaliu de averse torențiale și descărcări electrice frecvente. Locuitorii de pe raza Bucureștiului sunt sfătuiți să ia măsuri de adăpostire până la ora 23:30, din cauza unor averse și descărcări electrice.

Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) a explicat la Digi 24 în ce circumstanțe se produc aceste vijelii, care vin după temperaturi extrem de ridicate care s-au înregistrat în timpul zilei de miercuri.

„Acesta e prețul atunci când vorbim de temperaturi ridicate. Azi au fost 39 de grade celsius, cea mai ridicată de pana acum (...) Aceste fenomene au fost prognozate prin emiterea acestor mesaje de cod galben la început, iar ulterior am crescut gradul de alerta prin cod portocaliu”, a declarat directorul ANM.

Elena Mateescu a transmis că astfel de fenomene au loc atunci când se face schimbul de aer cald la aer rece. Asemenea vijelii, similare cu cele petrecute în seara de miercuri vor mai fi prezente și în zilele următoare, mai spune directorul ANM.

Avertizări meteo de vijelii în mai multe zone din țară

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri seara, două noi atenţionări nowcasting Cod galben de averse şi vijelie pentru Bucureşti şi judeţul Ilfov, valabile până la ora 23:45.

Potrivit meteorologilor, în zona Capitalei şi în judeţul Ilfov, se vor semnala intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelie, frecvente descărcări electrice, averse ce vor acumula 15 - 20 l/mp şi grindină de mici dimensiuni.

De asemenea, până la ora 23:00, în judeţele Giurgiu (localităţile: Bolintin-Vale, Floreşti-Stoeneşti, Roata de Jos, Ulmi, Bolintin-Deal, Găiseni, Vânătorii Mici, Ogrezeni, Crevedia Mare, Buturugeni, Bucşani, Grădinari, Clejani, Mârşa, Cosoba) şi Teleorman (în: Videle, Blejeşti, Gălăteni, Poeni, Gratia, Siliştea, Cosmeşti, Sârbeni, Purani), vor fi local averse ce vor acumula peste 20 l/mp, grindină, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi vijelie, potrivit Agerpres.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri