Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat că în octombrie vor exista 1.600 de cazuri noi pe zi, spunând că se estimează ca jumătate din aceste cazuri să fie în București și Ilfov.

„În octombrie vom ajunge la 1.600 de cazuri pe zi. Trebuie să ne pregătim pentru că estimăm ca Bucureștiul și Iflov să reprezinte jumătate din cazuri. De asemenea, trebuie să ne asigurăm ca și personalul medical va fi în regulă și să punem accent pe vaccinarea acestuia”, precizează Alin Stoica.

Prefectul spune că, pentru a putea încuraja vaccinarea personalului medical, au efectuat un sondaj pentru a înțelege care sunt cauzele pentru care aceștia nu se vaccinează, dorind să meargă mai departe cu o campanie de vaccinare.

„Suntem la 1.000 de vaccinări noi pe zi, ceea ce înseamnă destul de puțin. Aproximativ 750.000 de persoane sunt vaccinate dintr-un toal de circa 2 miliaone. Apoximativ 30% din populație este deja vaccinată,din pop 30% si ceva vaccinata. Vaccinarea asigură faptul că nu va exista presiune pe spitale, iar rata mortalității va fi mult mai mică”, a declarat acesta.

Rata de vaccinare în rândul medicilor este de 90% și de 60% pentru personalul sanitar fără pregătire superioară. Dintre persoanele nevaccinate, 7% sunt medici.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri