Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea a anunțat că au fost alocate 230 de milioane de euro pe componenta Educație prin PNRR, bani care vor fi destinați pentru construcția de creșe.

„Încă o veste bună pentru investițiile din PNRR, după proiectele de autostrăzi și cale ferată, a mai demarat un program extrem de important, cel prin care vor fi construite creșe.

Am alocat 230 milioane euro în cadrul componentei de Educație pentru a construi 110 creșe unde vor putea să meargă aproximativ 9400 de copii, cu prioritate din mediile defavorizate”, a anunțat ministrul pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, recent, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a anunțat că programul este gata de implementare și că deja 128 de autorități locale și-au transmis interesul pentru a primi finanțare. Urmează să fie stabilite detaliile și criteriile pentru selectarea proiectelor care să primească finanțare.

„Așa cum am promis, avem proiecte mature și la care deja se lucrează. Acestea primesc inițial finanțare de la ministere iar banii se vor întoarce la buget prin prin prefinanțarea de 1,9 miliarde euro care va intra în țară imediat după aprobarea oficială a PNRR; adică în toamnă”, a mai precizat Cristian Ghinea.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri