În cazul în care vrei să te distrezi în weekend și nu ai apucat să îți rezervi un sejur sau un city break la mare sau în străinătate, poți evada din viața cotidiană chiar în București. Am realizat o listă cu o serie de evenimente care vor avea loc în capitală, în weekend-ul 7-8 august.

Festival de muzică la Parcul Drumul Taberei

Parcul Drumul Taberei organizează până în septembrie cea de-a doua ediție a festivalului #SALUTCULTURA! 2021, un festival de concerte în aer liber.

Aici vei avea ocazia să ascultați și să te bucuri de cântecele muzicienilor români consacrați. Repertoriul ales este unul divers, pornind de la muzica clasică, muzică pop-rock și muzică de jazz, genuri muzicale care satisfac gusturi dintre cele mai variate. Pe 7 august este va avea loc primul concert al celor de la Blue Noise, de la ora 19:30. Intrarea este liberă.

Seri de treatru, dans și muzică în aer liber

Teatrul Masca organizează în perioada 6 august-12 septembrie o stagiune în aer liber, în “Amfiteatrul Lacătelor de dragoste” de la sediul din Cartierul Militari.

„Departe de centru, Aproape de oameni” este un proiect inițiat de Teatrul Masca care își propune să ofere bucureștenilor șansa de a vedea o serie de spectacole prezentate de o parte a instituțiilor culturale bucureștene, atât cele subvenționate de PMB, cât și cele independente sau subvenționate de Ministerul Culturii: Teatrul Dramaturgilor Români, Teatrul Nottara, Teatrul Excelsior, Teatrul Țăndărică, Centrul Național al Dansului București, Teatrul Arte dell’Anima, Teatrul Coquette, Breasla Actorilor, Teatrul InDArt, Teatrul Masca și folkiștii Marius Matache și Teddy Tudoroiu.

Oricine poate participa la serile de treatru, dans și muzică, indiferent dacă ești vaccinat sau nu. Spectatorii vor fi totuși nevoiți să poarte mască de protecție. Sâmbătă, pe 7 august va avea loc piesa de teatru “Întâi, sărută-mă”, de la ora 19:30, iar prețul biletului este de 43.57 lei. Numărul maxim de spectatori este de 70 de persoane/reprezentație. Spectacolele vor avea loc în grădina Teatrului Masca. Poți să cumperi bilete de AICI.

Cursuri de dans

Linotip - Centru Independent Coregrafic organizează un laborator deschis susținut de coregrafa Ioana Marchidan, care, alături de Sofia Sitaru Onofrei, Anca Stoica și Bianca Ardeleanu, trei dansatoare absolvente ale Secției de Coregrafie a Universității de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L. Caragiale”, le va da cursuri de dans bucureștenilor.

Laboratorul va fi urmat de audiția mai multor fragmente din muzica semnată de Alexandru Suciu pentru spectacolele produse de Linotip. Audiția deschide totodată invitația la dans pentru toți participanții. Evenimentul are loc pe 8 august, pe Bulevardul Mărășești, 80-82, de la ora 18:00 și va ține până în luna octombrie.

Plimbare cu bicicleta nautică pe lacul Snagov

Dacă vrei să scapi de aglomerația din oraș, la doar 20-30 de minute de București poți evada la o plimbare cu bicicleta nautică pe lacul Snagov. Prețul pentru o astfel de excursie între 7 - 8 august este de 100 lei.

Durata plimbării este de 60 de minute, între orele 09:00-19:00. Poți cumpăra biletul de AICI.

Evenimente pentru cei mici și mai mari

Copiii mai au încă o lună de vacanță și vor să profite la maximum de vremea frumoase de afară. În cazul în care ai rămas fără idei, am pregătit noi o scurtă listă cu activități pe care le poți face alături de cel mic.

Caravana cu spectacole

În acest weekend, poți participa la evenimentul Caravana cu spectacole, organizat de Teatrul la Cinema. Spectacolele au loc de la ora 11:00, iar prețul pentru toate spectacolele este de 35 lei de persoane, iar durata este de 45 de minute.

Sâmbătă - 07 august 2021:
11:00 - Alice și lumea minunată - Grădina Urbană
11:00 - Fata babei și fata moșului - Clubul Țăranului - La Mama (MȚR)

Duminică - 08 august 2021:
11:00 - Punguța cu doi bani - Grădina Urbană
11:00 - Capra cu trei iezi - Clubul Țăranului - La Mama (MȚR)

Curs de actorie pentru copii

Dacă cel mic are înclinații spre lumea artistică, începând din acest weekend îl poți înscrie la cursuri de actorie. Copiii își vor dezvolta talentul actoricesc, vor căpăta încredere în ei și își vor dezvolta abilități precum spontaneitatea, creativitatea, comunicarea, dicția și atenția distributivă.

Fiecare ședință durează 2 ore, iar prețul abonamentului lunar este de 220 RON. Cursurile au loc pe Bld. Nerva Traian, Nr. 35, Etaj 1, Sector 3, București (aproape de stația de metrou Timpuri Noi).

Teatru de păpuși: Vulpea și Corbul

City Grill va organiza în acest weekend teatrul de păpuși Vulpea și Corbul. Spectacolul începe la ora 10:00. Copiii vor fi întâmpinați cu croissante și limonadă făcută în casă. Prețul spectacolului este de 40 lei/copil. În cazul familiilor cu 2 copii, părinții achită 60 lei pentru ambii copii.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri