13 Septembrie 2021

Voluntarii Apele Române au colectat 6,5 tone de deșeuri din râul Olt



Voluntarii Apele Române Olt au colectat în acest weekend 6,5 tone de deșeuri, dintre care aproximativ 3 tone de plastic din râul Olt. Cei 350 de voluntari din județele Harghita și Covasna au organizat campanii de curățare pe curățat râul Olt de la izvor (Bălan) până în Ilieni, județul Brașov.

În continuare urmează să fie implicate și comunitățile situate pe tot cursul râului, pentru a contribui la păstrarea Oltului curat de la izvor până la vărsarea lui în Dunăre.

După montarea barierei plutitoare din dreptul localității Sf. Gheorghe și ecologizarea amplă din weekend, voluntarii se pregătesc pentru următoarea etapă, unde, cu sprijinul autorităților și poliției locale, vor amplasa panouri informative și camere video pe malurile Oltului, astfel încât persoanele care abandonează deșeuri în aceste zone vor fi identificate și amendate.

Acțiunea de igienizare „Împreună curățăm Oltul” din acest weekend este o componentă a proiectului „Oltul cu apele curate”, desfășurat în parteneriat cu Fundația Comunitară Covasna. Evenimentul de ecologizare a fost susținut de Apele Române Olt.



Citeste si