Deși Bucureștiul a intrat în scenariul roșu, acest lucru nu înseamnă că nu mai putem să ne plimbam sau să savurăm un desert bun în oraș. La fel ca în fiecare săptămână, vă recomandăm cinci evenimente la care ai putea participa în weekend-ul 25-26 septembrie.

Expoziție la Muzeul Național de Artă al României

Pasionații de istorie și artă vor putea participa la expoziția GHIDAJE - LOCURI ALE ARTEI ȘI ISTORIEI NOASTRE, care va avea loc la Muzeul Național de Artă al României în acest weekend.

Biletul unui ghidaj este de 32 de lei / 16 lei pentru pensionari / 8 lei pentru elevi și studenți, iar grupurile de persoane nu vor putea fi mai mari de 40.Spațiile rămân vizitabile și fără ghidaj, de la 10:00 la 18:00.

„Locuri ale artei și istoriei noastre” este un program special care însoțește afectiv fiecare vizitator. Sub acest motto poți vizita Sala Tronului, Sufrageria Regală și Scara Voievozilor și individual, fără ghidaj, în programul obișnuit al MNAR, între orele 10:00-18:00. Sala Tronului găzduiește acum tronul regilor României, grație unui parteneriat cu Muzeul Golești.

Trifoi Fest, festivalul care ne încurajează să fim sustenabili

Trifoi Fest este un prim pas spre un nou tip de festival: unul circular, local, organic, vegan, ecologic și rezilient. Prin acest eveniment, organizatorii vor să reducă impactul vieții de zi cu zi asupra mediului, acoperind tot spectrul nevoilor de bază: hrană, îngrijire, energie, transport, locuire.

Festivalul va avea loc pe 25 septembrie, între orele 10:00-21:00, în Parcul Romniceanu (Str. Dr. Grigore Romniceanu).

Participanții vor avea acces la produse alimentare, produse de îngrijire și de curățenie, haine și accesorii, obiecte de mobilier, cărți și alte alternative ecologice, durabile sau biodegradabile, obținute fără risipă sau din deșeuri.

În cadrul festivalului vor putea participa persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 (dacă au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare), persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 48 de ore (teste efectuate în laboratoare de analize acreditate).

Pentru restul zonelor de festival, vizitatorii sunt rugați să respecte distanţa de siguranţă faţă de ceilalţi participanți, să poarte masca în zonele aglomerate și să efectueze regulat igienizarea mâinilor.

Clubul de lectură la Opera Comică pentru Copii București

Începând de pe 25 septembrie se va lansa Clubul de lectură, dezbatere și creație VILLEKULLA ce va fi găzduit de Opera Comică pentru Copii în Sala Villekulla - un spațiu special amenajat de Ambasada Suediei în România cu sprijinul IKEA România. Părinții îi vor putea aduce pe cei mici la clubul de lectură la ora 11:00, intrarea fiind gratuită. Pe lângă clubul de lectură, organizatorii vor pregăti celor mici și proiecțiile de film de scurt metraj.

Bucharest Fashion Film Festival

În weekend-ul 25-26 septembrie are loc cea de-a cincea ediție a Bucharest Fashion Film Festival, primul eveniment din România aflat la intersecția dintre film, advertising și modă, la Muzeul Național de Artă Contemporană, Cinema Elvire Popescu și Mindspace Victoriei. Evenimentele din cadrul Bucharest Fashion Film Festival se adresează atât amatorilor de cinema, cât și profesioniștilor din industria modei. Prețul pentru un bilet la film este de 20 lei de persoană.

Program:

Sâmbătă, 25 septembrie

  • Chess of the Wind, ora 18:30
  • Arabian Nights, ora 20:30

Duminică, 26 septembrie

  • The Day I became a woman, ora 18:30
  • The Most Beautiful Boy in the World, ora 20:30

ASIA Fest, locul potrivit pentru iubitorii culturii asiatice

Cea de-a opta ediție a Asia Fest, festival din Europa Centrală și de Sud-Est care promovează culturile și gastromia țărilor asiatice, va avea loc în acest weekend, pe 25-26 septembrie, în Parcul Național din București. Participanții vor putea afla mai multe informații despre cultura, tradiția și arta țărilor din Asia, iar intrarea va fi gratuită.

De asemenea, aceștia vor putea încerca preparate tradiționale, vor putea din mâncarea din India, Turcia, Coreea de Sus, China și Japonia, precum și savura lichior și bere japoneză.

La standurile din expoziția de servicii și produse pasionații vor putea găsi condimente, sosuri, ceaiuri și alte ingrediente pentru acasă, alături de cosmetice coreene, cărți, decorațiuni și bijuterii.

Citește mai multe AICI despre regulile de acces la eveniment.

Sursa foto: Radu Bercan / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri