În ciuda numărului mare de cazuri de COVID-19 cu care se confruntă România și a lipsei de paturi de la secțiile de Terapie Intensivă, autoritățile au permis desfășurarea Pelerinajului de la Catedrala Mitropolitană din Iași, la moaștele Sfintei Parascheva, dar cu reguli stricte de respectare a distanței și purtarea măștii. Accesul a fost posibil atât pentru persoanele vaccinate, cât și pentru cele nevaccinate.

Deși incidența în Iași este de 8 la mia de locuitori, Raed Arafat spune că pelerinajele sunt permise, chiar și în această perioadă în care cazurile de COVID-19 sunt în continuă creștere.

„Nu am un răspuns pentru asta, doar că așa sunt regulile care s-au stabilit de ceva timp. Sunt permise, nu mai sunt oprite. Trebuie respectate măsurile sanitare. E responsabilitatea organizatorului să se respecte toate”, a declarat Raed Arafat, șeful DSU, la Digi24.

Raed ArafatFoto: Agerpres

Preoții de la Catedrala Mitropolitană au pregătit un culoar pentru credincioși lung de un kilometru și jumătate prin care se poate ajunge la racla Sfintei Parascheva. Aproximativ 500 de persoane pe oră au trecut pe acest culoar ca să ajungă la moaște, conform tradiției. Raed Arafat spune că riscul este unul foarte mare în aceste situații, mai ales pentru că varianta Delta este extrem de contagioasă.

„Dacă nu se respectă regulile în condițiile în care avem varianta Delta, riscul e mare. Mai ales că riscul nu e numai când stai acolo. Riscul e și pe timpul transportului și când mergi cu autocarul”, a mai preicizat șeful DSU.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri