Municipiul Drobeta Turnu Severin intră în carantină după ce incidența cazurilor de coronavirus s-a apropiat de 10 infectări la o mie de locuitori, iar riscul epidemiologic este de o gravitate maximă, cu un trend de creștere a numărului de îmbolnăviri foarte rapid.

Intrarea în carantină a muncipiului Dorbete Turnu-Severin se va face de luni, iar locuitorii vor trebuie să respecte noile restricții timp de două săptămâni.

„Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Mehedinți, la propunerea Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Mehedinţi și cu avizul Institutului Naţional de Sănătate Publică, a adoptat astăzi, 09.10.2021, hotărârea privind carantinarea municipiului Drobeta Turnu Severin.

Astfel, municipiul Drobeta Turnu Severin, cu localitățile aparținătoare orașul Drobeta Turnu Severin, Schela Cladovei, Dudașu Schelei și Gura Văii, vor intra în carantină de luni, 11.10.2021, pentru două săptămâni.

Decizia carantinării municipiului s-a luat având în vedere situaţia epidemiologică de la nivelul unității administrativ teritoriale Drobeta Turnu Severin, unde incidența cazurilor de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2 este de 9,94 la 1000 de locuitori, iar riscul epidemiologic este de o gravitate maximă, cu un trend de creștere a numărului de îmbolnăviri foarte rapid.

Școala se mută în online

Cursurile școlare se vor desfăşura doar în sistem online, în cazul preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, gimnazial, liceal și postliceal, inclusiv a celor cu cerințe educaționale speciale, în unitățile de învățământ preuniversitar de la nivelul zonei carantinate, cu excepția activităților de terapie pentru preșcolarii/elevii cu cerințe educaționale speciale. Tot în sistem online este permisă participarea tuturor studenților/cursanților din instituțiile de învățământ superior la activități didactice.

Restaurantele și cafenelele se închid

Pe toată durata carantinei este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nonalcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, inclusiv al teraselor, în interiorul şi/sau exteriorul clădirilor. Se permite comercializarea produselor doar în sistem „take-away" (la pachet) şi/sau catering.

Se închid sălile de jocuri de noroc

De asemenea, este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, excepţie făcând agenţiile cu sistem loto (bilete jucate în sistem automatizat) şi loz.

Nunțile, botezurile și mesele festive sunt interzise

Este interzisă organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive etc.) în spaţii închise şi/sau deschise.

Se limitează programul de lucru cu publicul al operatorilor economici din domeniul comercializării de bunuri alimentare şi nealimentare până la ora 18,00, cu excepţia farmaciilor şi a staţiilor de distribuţie carburant care pot avea program non-stop.

S-a instituit obligativitatea purtării măştii de protecţie în toate spaţiile publice deschise”, a anunțat Instituția Prefectului județului Mehedinți, potrivit unei postări pe pagina sa de Facebook.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri