Raionul de pește viu și proaspăt al unei unități Auchan din Timișoara a fost închis de inspectorii de la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Timiș (CJPC TM), potrivit unei postări a ANPC, pe o rețea de socializare.

Principalele aspecte identificate de către comisarii CJPC TM:

  • spațiile în care era depozitat și comercializat peștele viu erau total neconforme, ruginite, deteriorate, cu miros impropriu etc;
  • mâncarea gătită era păstrată la temperaturi necorespunzătoare;
  • spațiile de preparare aveau alimente murdare, cu diferite improvizații ale sistemelor de alimentare cu energie electrică etc.

Toate produsele neconforme au fost oprite de la comercializare.

Agentul economic a primit o amenda în valoare de 40.000 lei și a fost dispusă măsura de oprire a activității de comercializare peste viu și proaspăt.

Recent, ANPC a retras de la vânzare peste 11.000 de litri de oţet falsificat în urma unor controale în magazine ale marilor lanţuri de retaileri Penny, Carrefour, Kaufland, Auchan şi Cora din Bucureşti şi Ilfov, fiind aplicate amenzi de 20.000 de lei.

În urma rapoartelor analitice ale acestor probe, realizate la laboratoare omologate din România, precum şi ca urmare a analizarii contraprobelor la laboratoare din Uniunea Europeană, s-a constatat că unele dintre eşantioanele prelevate din oţetul existent la comercializare pe piaţa din România, despre care se declara pe etichetă că provine din vin, mere sau vişine, este, de fapt, un produs obtinut dintr-o materie prima preponderenta diferita de cea declarata in denumirea produsului”, anunţă Autoritatea. În urma acestor controale, a fost oprită de la comercializare cantitatea de 11.500 litri de oţet şi au fost aplicate amenzi contravenţionale în valoare totală de 20.000 de lei.

În urma apariției acestui articol, reprezentanții lanțului de magazine Auchan au transmis următoarele:

Raionul de pește a fost și a rămas deschis, în urma controlului ANPC, doar acvariile fiind închise temporar, din cauza unor deficiențe apărute ca urmare a unei defecțiuni tehnice. Colaborăm cu furnizorul autorizat pentru remedierea defecțiunii și reigienizarea lor, cu scopul de a relua activitatea rapid, în cele mai bune condiții. Precizăm faptul că toate magazinele noastre sunt supuse unor audituri interne aleatorii, iar în urma celui mai recent audit efectuat în magazinul Timișoara Mall, zona de Pescărie din cadrul acestuia a obținut un scor de peste 98%, atestând faptul că anomaliile identificate sunt minore ca număr sau impact.

Sursa foto: ANPC/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri