Institutul Național de Sănătate Publică cere carantină pentru București și Ilfov. Cele două zone au atins incidențe record în acest val patru al pandemiei. Carantina ar urma să fie aplicată pentru o perioadă de 14 zile.

Pe 13 octombrie, Bucureștiul a înregistrat cel mai mare număr de cazuri noi de la începutul pandemiei, mai exact, peste 3.000 de cazuri noi.

Chiar înainte de propunerea INSP, premierul demis Florin Cîțu a declarat că nu este de acord cu măsura carantinei, atâta vreme cât există opțiunea certificatului verde.

”Ne gândim la introducerea certificatului verde pentru toate activitățile economice, inclusiv în magazine. Vaccinarea, trecerea prin boală sau testarea sunt cele trei variante pe care românii le au la îndemână”, a declarat Cîțu, la finalul ședinței de Guvern.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 16.383 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 330 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. Până astăzi, 14 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.414.647 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 4.937 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.210.494 de pacienți au fost declarați vindecați.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 17.610. Dintre acestea, 1.727 sunt internate la ATI. Din totalul pacienților internați, 440 sunt minori, 401 fiind internați în secții și 39 la ATI.

Anunțul solicitării carantinei de către INSP a fost prezentat de Digi24.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri