O nouă minivacanță ar putea urma pentru bugetari, începând cu finalul lunii noiembrie și începutul lunii decembrie. Este vorba despre două zile care sunt libere, prin prisma a două sărbători legale: Sfântul Andrei (30 noiembrie) și 1 decembrie (Ziua României). Însă și ziua de dinainte ar putea deveni liberă.

Vor avea buegtarii o zi liberă în plus? Ce decizie anunță Guvernul

În fiecare an, zilele libere sunt așteptate de toată lumea, mai ales pentru că, de cele mai multe ori, aceste pot fi unite cu weekend-ul și se pot transforma foarte ușor într-o minivacanță. Anul acesta, cele două zile libere înainte de Crăciun și Anul Nou sunt zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie, fiind zile legale, consemnate în calendarul zilelor libere pentru toți românii.

zile libere 2021Foto: Agerpres

Anul acesta, pentru că 30 noiembrie și 1 decembrie pică marți, respectiv miercuri, există posibilitatea ca Guvernul României să aprobe o așa-numită punte, adică să permită ca bugetarii să își ia liber și pe data de 29 noiembrie, care pică luni, pentru ca următoarele zile libere să fie unite cu weekendul.

Guvernul decide azi dacă permite bugetarilor să facă punte pentru a beneficia de o minivacanță de 1 decembrie. Digi 24 transmite că o astfel de minivacanță ar fi posibilă pentru acest final de toamnă și început de iarnă, mai ales în contextul în care de Paște, Ministrul Muncii nu a acceptat o punte între zilele libere pentru bugetari, însă i-a sfătuit pe angajați să își ia o zi de concediu pentru a beneficia de respectiva minivacanță de Paște.

O zi liberă acordată în plus ar putea fi anunțată de Guvernul României, indiferent de faptul că acest executiv este unul interimar.

Citește și: Zile libere 2022. Calendarul zilelor libere și a Sărbătorilor Legale

Ce zile libere mai avem în 2021. Calendarul sărbătorilor legale

În 2021, acele zilele libere pe care angajtorul trebuie să ni le acorde sunt aproximativ similare cu cele din 2020. Cele mai multe zile libere primite au fost în luna ianuarie, în mai, atunci când a picat și Paștele Ortodox. Următoarle zile libere pentru români, rămase în 2021 urmează în decembrie, când sărăbătorim Ziua Națională și Crăciunul. Iată aici calendarul oficial al zilelor libere rămase din 2021 și a sărbătorile legale.

  • 30 noiembrie- Sfântul Andrei (marți)
  • 1 decembrie- Ziua Națională a României (miercuri)
  • 25 decembrie- Prima zi de Crăciun (sâmbătă)
  • 26 decembrie- A doua Zi de Crăciun (duminică)

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri