Garda de Mediu (GNM), Jandarmeria, Poliția, Consiliul Județean Ilfov și Enel au organizat o nouă descindere de amploare în Sintești, județul Ilfov, localitate devenită polul incendierilor ilegale, al dezmembrărilor de mașini și al afacerilor cu deșeuri feroase. Dis de dimineață, peste 120 de reprezentanți ai organelor de ordine și de control au luat cu asalt localitatea, în încercarea de a opri arderile și infracționalitatea economică. Au fost aplicate 12 amenzi în valoare de 350.000 de lei și patru sancțiuni complementare de interzicere a activității (pentru persoane fizice) fiind confiscate peste 12 tone de metal și 3 tone de cauciucuri.

Sintești e localitatea în care se dezmembrează toate categoriile de autovehicule, de la mașini de mici dimensiuni până la autocare, așa că aproape fiecare curte arată ca un centru de colectare a fierului, dar nimeni „nu știe” exact unde sunt actele de proprietate pentru terenurile sau mărfurile deținute.

Sursa Video: Garda Națională de Mediu

„Aici, toată lumea cumpără și vinde pe persoană fizică, fără nici o problemă și profită de faptul că legislația actuală nu le permite autorităților să confiște mărfurile de pe terenurile private, chiar dacă sunt bunuri furate sau fără acte de proveniență. Aici se fac dezmembrări în aproape fiecare curte și nimeni nu răspunde pentru scurgerea uleiului de pe sol sau activitatea neautorizată. Le dăm amenzi, confiscăm ce e pe domeniul public, apoi ei o iau de la capăt cu toate ilegalitățile. Azi, echipele mixte de control au ajuns în zonă, de la primele ore ale dimineții, și după o supraveghere a întregii zone, cu drona Consiliului Județean Ilfov, au descins în mai multe puncte importante din localitate, din care pleacă cele mai multe din deșeurile incendiate pe câmpuri”, a declarat Comisarul General al GNM, Marioara Gătej.

Vezi și: Schimb dur de replici între Tanczos Barna și Berceanu, fostul șef al Gărzii de Mediu (wall-street.ro)

Cea mai importantă „captură” a fost un autocar parțial dezmembrat, decoperit într-o curte. Pe lângă acesta, au fost confiscate, însă, mai multe tone de metale feroase, printre care și un cuptor rotativ pentru topire, precum și 500 kg de materiale neferoase și peste 3 tone de anvelope pregătite pentru incendiere pe câmpurile din imediata vecinătate a localității.

Nu mai puțin de patru utilaje de mare tonaj ale REMAT au asigurat transportul materialelor confiscate, către platformele de depozitare autorizate.

Controalele echipelor mixte vor continua, și în perioada următoare, pentru a descuraja arderile ilegale, fie că acestea vizează obținerea metalului din diverse materiale, fie că sunt doar un gest prin care localnicii își arată nemulțumirea față de acțiunile echipelor de ordine și control.

Sursa foto: Garda Națională de Mediu /Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri