Octavian Berceanu, fostul comisar-șef al Gărzii de Mediu, transmitea live un incendiu, în cadrul evenimentului CSR Growing Responsible: Green Future, organizat de wall-street.ro, și critica lipsa de măsuri luate de autorități pentru a proteja mediul, iar ministrul Mediului, Tanczos Barna, care ieșise din transmisiune, s-a întors pentru a-i da replica fostului său colaborator.

„Asta este diferența dintre realitate și spațiul virtual politicianistic unde vorbim despre reforme în România”, spunea Octavian Berceanu.

Ministrul Mediului s-a întors în transmisia live, în cadrul evenimentului, și a criticat atitudinea fostului șef de la Garda de Mediu și modul în care a gestionat unele situații în timpul mandatului său.

„Știți foarte bine că v-am apreciat și am prețuit activitatea dumneavoastră când ați fost la Gard de Mediu. Dar știți foarte bine și că în timpul mandatului dumneavoastră de comisar general de succes de la Garda de Mediu, că ați fost pe malul mării și ați făcut câteva poze superbe cu plaja curată. Atunci nu erați atât de indignat de mizeria de pe plajele din România. A doua zi, comisarii Gărzii de Mediu, dumneavoastră erați încă în funcție, au dat amenzi de milioane de lei sau de sute de mii de lei, au deschis dosare penale, dar atunci nu ați postat imaginile cu plajele murdare. Ați avut grijă de imagine dumneavoastră”, i-a atras atenția Ministrul Mediului.

Apoi, Tanczos Barna a amintit și de situația de la Sintești, unde Garda de Mediu a identificat mai multe arderi ilegale de deșeuri în primăvară, iar comisarii au întâmpinat dificultăți.

„Atâta timp cât la Sintești, în perioada mandatului dumneavoastră, ați vrut să rezolvați problema împărțind bomboane și nu făcând arestări, atâta timp cât dumneavoastră ați încercat să rezolvați problema de la Sintești cu televiziuni din afara țării, și nu cu Poliția, Jandarmeria și cu arestări, va fi foarte greu să rezolvăm problemele”, a subliniat Ministrul Mediului.

Prin discursul său, Tanczos Barna a sugerat și că Octavian Berceanu nu poate critica discursul politicianistic în condițiile în care și fostul comisar șef de la Garda de Mediu este mebru de partid (USR).

„Deci, eu înțeleg că din moment ce nu mai sunteți comisarul, nu mai sunteți nici politician. Am impresia că ați candidat pentru funcții politice, ați dorit să deveniți politician și sunteți politician. Sunteți membru de partid. Și eu v-aș ruga foarte mult, în momentul în care sesizați o asemenea ardere, să nu filmați două zile la rând și să sesizați Garda, așa cum trebuie să o fac pe fiecare cetățean responsabil”, a mai spus ministrul de resort.

Tanczos Barna: Evenimentele de la Sintești au depășit competențele Gărzii

Totodată, ministrul a mai spus și despre rezultatele din mandatul lui Berceanu care au fost generate de comisari și nu neapărat de fostul lor șef.

„Cu siguranță, Garda de Mediu și din perioada dumneavoastră s-a bazat pe comisarii cinstiți, care au muncit și care au livrat pentru dumneavoastră rezultate. Nu ați făcut dumneavoastră nici miile de constatări. Le-au făcut comisarii Gărzii de Mediu, și știți și dumneavoastră foarte bine că acea instituție și în perioadă dumneavoastră, și după, încearcă să stăpânească acel fenomen (cazul Sintești). Știți foarte bine că acel fenomen a depășit competențele Gărzii de foarte multe ori. A intrat în zona de criminalitate organizată, unde avem nevoie de celelalte instituții de sprijinul Jandarmeriei, de sprijinul Poliției, atunci când comisarii Gărzii au fost atacați cu furci. Avem nevoie de Poliția Economică, avem nevoie de toate instituțiile statului pentru a stăpâni această lume”, a mai spus Tanczos Barna.

Întrebat dacă a sesizat Garda, Octavian Berceanu răspuns că o va face de îndată.

Redăm, mai jos, dialogul dintre cei doi:

Berceanu: Categoric voi sesiza și Poliția, am fost la Primărie, m-am întâlnit cu șeful Poliției. Totuși, fumurile astea se văd de la mulți kilometri.

Barna: A, deci nu ați sesizat Garda!

Berceanu: Acum, domnule ministru, dacă dumneavoastră acuzați un cetățean, când autoritățile nu sunt prezente într-o zonă în care criminalitatea este ridicată, eu nu am ce face. Totuși, fumurile astea se văd de la câțiva kilometri.

Barna: Eu doar am întrebat. Nu v-am acuzat, am întrebat.

Berceanu: Așa cum spuneți dumneavoastră, cu bomboane, fără bomboane am oprit arderile de acolo.

CSR Growing Responsible: Green Future este un eveniment realizat de wall-street.ro și sponsorizat de Electrolux, Raiffeisen Bank și Fepra.

Urmăriți live discuțiile în clipul de mai jos.

Sursa foto: Wall-Street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri