10 Decembrie 2021

Atelierul de Pânză, locul unde persoanele cu dizabilități fac sacoșe din bumbac reciclat și încurajează eliminarea pungilor din plastic



Atelierul de Pânză, început inițial ca un proiect social al Asociației Viitor Plus în 2009, realizează sacoșe reutilizabile și accesorii și lucrează cu persoane cu dizabilități. Proiectul, care s-a numit la început Sacoșa de Pânză, oferă alternativa la pungile de plastic prin traiste din bumbac 100% netratat, nevopsit și neînălbit, cu etichete din hârtie reciclată. Atelierul își consolidează gama de produse și angajează persoane care fac parte din categoriile vulnerabile, integrându-le astfel în comunitate, scrie Retail.ro.

Atelierul a pornit cu o finanțare de 5.000 de dolari primită de la o companie, iar spațiul pentru producția primelor produse a fost asigurat de Asociația Ateliere fără Frontiere.

Profitul care se realizează din vânzarea sacoșelor și a accesoriilor Atelierului de Pânză este folosit pentru persoanele cu dizabilități care lucrează aici. Atelierul funcționează cu o echipă de 15 angajați care realizează sacoșe și accesorii din bumac reciclat, dintre care 11 sunt persoane cu dizabilități. În plus, Atelierul dispune și de o echipă de producție în Ikea, cu cinci angajați și un coordonator. Atelierul de Pânză este furnizor de servicii croitorie în magazinele Pallady și Băneasa.

Atelierul a pornit cu un spațiu mic industrial, în care intra doar o mașină de cusut, o mică masă de croit și un spațiu în care puteau ține materialele de care aveau nevoie. Atelierul a trecut prin multe mutări, ajungând în prezent la un număr de șase sedii schimbate, ultima mutare fiind în luna aprilie a acestui an când au găsit un spațiu în zona Obor, sectorul 2 din București.

Citește articolul integral pe Retail.ro.



Citeste si