Un număr de aproximativ 100 de angajaţi din învăţământ participă, joi, la un miting în Piaţa Victoriei, solicitând Guvernului majorarea salariilor angajaţilor din educaţie potrivit Legii salarizării.

La demonstraţie participă membri ai Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Federaţiei Sindicatelor din Educaţie (FSE) "Spiru Haret" şi Federaţiei Naţionale Sindicale "Alma Mater", care reprezintă 300.000 de angajaţi din educaţie.

Participanţii la miting afişează pancarte inscripţionate cu mesajele: "Mereu sacrificaţi, niciodată respectaţi", "Apel pentru viitorul României - alocaţi 6% din PIB", "Nu vrem pensii speciale, vrem salarii normale", "Viitorul României este în clasele noastre", "Măştile sunt de unică folosinţă, profesorii - NU".

Angajaţii din educaţie sunt nemulţumiţi că Guvernul nu a majorat salariile acestora conform legii 153/2017.

Potrivit celor trei organizaţii sindicale, personalul didactic trebuia să beneficieze de salariile prevăzute de legea-cadru nr. 153/2017 începând cu luna septembrie 2020.

"Majorarea salarială de doar 4% de la data de 1 ianuarie 2022, care înseamnă o creştere a veniturilor cu aproximativ 65 de lei net pentru personalul didactic de predare, a provocat o stare de nemulţumire generală în rândul salariaţilor din învăţământ", se menţionează într-un comunicat al celor trei organizaţii sindicale.

De asemenea, sindicatele subliniază că peste 30.000 de salariaţi din categoria personalului nedidactic din învăţământ beneficiază de salariul minim brut pe ţară garantat în plată, deşi, de la data declarării pandemiei COVID-19, aceşti salariaţi au desfăşurat şi alte tipuri de activităţi ce nu au legătură cu cele specifice postului deţinut.

Totodată, personalul din învăţământ este singura categorie de bugetari care nu beneficiază de sporuri pentru condiţii de muncă, amintesc cele trei sindicate.

Sursa foto: Federatia Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri