Primul pas pentru reluarea lucrului de către angajaţii Societăţii de Transport Bucureşti (STB) este demiterea directorului general al companiei, a declarat preşedintele Sindicatului Transportatorilor din Bucureşti, Vasile Petrariu, într-o conferinţă de presă.

"Acest conflict poate fi rezolvat instant dacă cei care l-au pus director general, mă refer la PNL, îşi asumă această răspundere şi îl demit, adică Consiliul de Administraţie al STB (...). Acesta este primul pas prin care noi am putea debloca această relaţie şi discuţiile care ar conduce la reluarea lucrului. Ca primă măsură, asta ar fi soluţia. Vehiculele STB vor ieşi din nou pe traseu când directorul general va pleca. Transportul public se va relua doar când se schimbă conducerea, asta e clar", a afirmat liderul sindicatului din STB, potrivit Agerpres.

Joi dimineaţă, şoferii de pe autobuzele, troleibuzele şi tramvaiele din Capitală au declanşat o grevă generală, fiind nemulţumiţi de faptul că cererile lor de natură salarială nu au fost soluţionate.

În replică, conducerea STB a transmis că întreruperea lucrului este o acţiune ilegală şi nu se vor plăti orele nelucrate salariaţilor implicaţi.

"Greva declanşată în această dimineaţa este ilegală. Există conexiuni directe, pe surse deschise, prin care domnul Pietrariu, în calitate de lider de sindicat, alături de alţi lideri de sindicat, a provocat această grevă. Aceasta nu este o grevă ivită din senin, este o grevă ilegală în condiţii de pandemie, având în vedere că obligaţia legală era să scoată pe traseu măcar o treime din parc. (...) Există materiale şi documente care vor sta la baza unei plângeri penale, ce va fi îndreptată împotriva unor lideri care s-au implicat în acest lucru", a declarat directorul general al STB, Adrian Criţ, într-o conferinţă de presă.

În opinia sa, angajaţii au fost manipulaţi de sindicat pentru a declanşa această grevă.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri