Liderul sindicatului STB, Vasile Petrariu, și-a dat demisia din PSD și din funcția de consilier general al primăriei, pentru care candidase de pe listele social-democraților, potrivit unor declarații făcute în direct, din zona în care sindicaliștii protestează.

Această demisie vine în urma mai multor acuzații la adresa acestei greve, potrivit cărora ea ar fi instrumentată politic în lupta PSD contra oamenilor puși de alte partide pe funcții locale.

Vom relua lucrul în momentul în care domnul Adrian Criţ nu va mai fi director general, iar membrii Consiliului de Administraţie al Societăţii de Transport Bucureşti (STB) SA, împreună cu reprezentanţii salariaţilor vor stabili condiţiile reluării activităţii, au spus, de asemenea, sindicaliştii STB.

"Condiţionarea întâlnirii de luni, de la ora 9:00, cu reprezentanţii Consiliului de Administraţie al Societăţii de Transport Bucureşti (STB) de confirmarea în prealabil ca întreg personalul angajat să reia lucrul este o dovadă clară că nu se doreşte dezamorsarea acestui conflict. De asemenea, condiţionarea unilaterală a numărului de persoane care să participe la o eventuală întâlnire, este o altă dovadă că se doreşte în mod formal o întâlnire", se menţionează într-un comunicat al Biroul Permanent al Sindicatului Transportatorilor din Bucureşti.

În adresa CA STB transmisă către sindicalişti se precizează disponibilitatea Consiliului pentru întâlnirea solicitată pentru luni de către Sindicatul Transportatorilor din Bucureşti, aceasta fiind condiţionată de confirmarea în prealabil a reluării lucrului de întreg personalul angajat, conform programului.

În replică, şeful STB, Adrian Criţ, a reiterat că îi aşteaptă la discuţii pentru identificarea soluţiilor de deblocare a situaţiei.

"Ca director general al STB SA îi aştept pe reprezentanţii Sindicatului Transportatorilor Bucureşti, azi, la ora 9: 00, la o discuţie pentru identificarea soluţiilor de deblocare a situaţiei date de greva ilegală a angajaţilor STB", a declarat Adrian Criţ, conform Agerpres.

Potrivit acestuia, luni dimineaţa, la ora 9:00, erau pe traseu 164 vehicule, dintr-un total programat de 791, din nou tramvaiele şi troleibuzele fiind cele mai multe vehicule care circulau în Capitală.

Numărul tramvaielor ieşite pe traseu era de 76, dintr-un total programat de 173, cel al troleibuzelor de 67 din 101 de vehicule programate, în timp ce numărul autobuzelor era de 21, dintr-un total de 517 programate pentru luni la ora menţionată.

Greva angajaţilor Societăţii de Transport Bucureşti continuă şi luni, fiind a cincea zi în care cea mai mare parte a şoferilor refuză să iasă pe traseu.

Angajaţii STB au intrat joi dimineaţa în grevă generală, acuzând că revendicările lor privind creşterile salariale nu au fost soluţionate, însă au cerut şi demisia directorului general al societăţii.

Sursa foto: Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri