Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod portocaliu și galben de vreme rea pentru mai multe județe din România. Principalele regiuni afacetate vor fi nordul și nord-vestul țării, unde meteorologii anunță viscol și intensificări ale vântului.

Cod portocaliu de viscol puternic

ANM a emis o avertizare de cod portocaliu de vreme severă cu viscol puternic la altitudini de peste 1.700 m în nordul Carpaților Orientali și în Munții Apuseni. Avertizarea este valabilă în intervalul 17 februarie, ora 12:00 – 17 februarie, ora 23:00.

Vreme: cod galben de vantSursa foto: captură meteoromania.ro

În intervalul menționat, la altitudini de peste 1700 m, în nordul Carpaților Orientali și în Munții Apuseni vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110...120 km/h, va fi viscol puternic, zăpadă troienită și vizibilitatea foarte redusă, potrivit meteoromania.ro, site-ul oficial al Administrației Naționale de Meteologie.

Cod galben de vânt

În perioada 17 februarie, ora 10:30 – 18 februarie, ora 02:00, vântul va avea intensificări cu viteze de peste 70...80 km/h în nordul Carpaților Orientali și în Munții Apuseni, iar seara și noaptea și în restul zonei montane. La altitudini mari, rafalele vor depăși 100 km/h, temporar va fi viscol, iar vizibilitatea scăzută.

Totodată, meteorologii au emis încă un cod galben pentru a semnala mai multe intensificări ale vântului care se vor produce în nord-vestul țării noastre. În nord-vestul țării vântul va avea intensificări, cu rafale ce vor depăși 55...65 km/h și izolat 70 km/h. Avertizarea emisă de ANM este valabilă în intervalul 17 februarie, ora 10:30 – 17 februarie, ora 23:00.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri