13 Martie 2022

CNN: Aproape 2.200 de ucraineni din Mariupol au fost uciși de la debutul invaziei



Mariupol este unul dintre orașele puternic asediate de armata rusă, încă de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina. Bombardamentele intense au ucis până acum 2.187 de locuitori, notează CNN.

Mariupol, supranumit în trecut „poarta maritimă a Donbas-ului” își numără acum morții de sub bombardamentele intese ale Rusiei. Numai în ultimele 24 de ore, orașul a avut de înfruntat 22 de atacuri cu bombă.

„Până în prezent, 2.187 de locuitori din Mariupol au murit în urma atacurilor din partea Rusiei”, a spus consiliul municipal.

Oamenii rămași în viață se luptă pentru viață, în contextul în care hrana și apa este extrem de greu de găsit. Orașul este în pragul unui colaps umanitar, avertizează organizația Medici fără Frontiere care arată că unii oameni au topit zăpada ca să poată bea apă sau caută variante alternative în conductele subterane, scrie Digi24.

"Situația de la Mariupol continuă să fie foarte dificilă. Orașul nu are curent, apă, căldură, aproape nicio comunicație mobilă, rămâne fără alimente și apă", au spus oficialii.

Consiliul a acuzat forțele ruse și miliția separatistă care le sprijină că „au tras în mod deliberat în cartierele rezidențiale”. Se crede, de asemenea, că o parte din Universitatea de Stat din Mariupol a fost bombardată, mai consemnează sursa citată.



Citeste si