Blocul Naţional Sindical a organizat un miting de protest în Piaţa Victoriei, urmat de un marş cu deplasare spre Piaţa Constituţiei. Ei au păstrat un moment de reculegere pentru victimele războiului din Ucraina, relatează Agepres.

Potrivit sursei citate, toate cele 35 de federaţii sindicale afiliate la BNS, atât din sectorul privat cât şi din sistemul bugetar, asigură participarea a cel puţin 5.000 de sindicalişti la acţiunea de protest.

Protest BNS(Sursa foto: Wall-Street.ro)

BNS cere adoptarea unor măsuri de sprijin pentru a compensa efectele economice şi sociale ale războiului din Ucraina, la nivel economic şi social.

Pe de altă parte, BNS solicită de urgenţă măsuri pentru securitatea energetică şi alimentară a României şi menţionează că în plan energetic, prioritatea eliminării dependenţei de resursele energetice importate din Rusia se suprapune peste efectele liberalizării pieţei energiei electrice şi a gazelor naturale, fapt care a condus la o puternică interconectare a pieţelor de produse energetice din România (energie electrică, gaze şi combustibil) cu cele europene, cu efecte în special în ceea ce priveşte creşterea preţurilor.

Protest BNS

(Sursa foto: Wall-Street.ro)

Totodată, organizaţia solicită încheierea unui pact naţional pentru industria de apărare care să conţină măsuri concrete pentru relansarea acestui sector, precum şi pentru a limita presiunea resimţită de populaţie în urma costurilor de finanţare pentru dotarea Armatei.

Protest BNS

(Sursa foto: Wall-Street.ro)

Ministrul Muncii, Marius Budăi, s-a adresat sindicaliştilor care protestează miercuri în faţa Guvernului şi a declarat că îi invită acum să participe în calitate de parteneri în implementarea reformelor din PNRR.

"Sunt aici astăzi ca să mă asigur că pentru noi, Guvernul României, dialogul social este extrem de important. Vreau să vă mulţumesc dumneavoastră, să îi mulţumesc domnului preşedinte Costin (Dumitru Costin, preşedintele Blocului Naţional Sindical, n.r.) pentru deschidere şi pentru dialog. Suntem în această perioadă în construcţia unor măsuri care să vină în sprijinul cetăţenilor români, care să vină în sprijinul categoriilor celor mai vulnerabile de persoane. Sunt aici să vă asigur de respectul Guvernului, de respectul meu ca Ministerul Muncii şi vreau să vă asigur de de toată cooperarea. O să vă transmit acum şi aici o invitaţie.

Domnule preşedinte, fac apel aici, în faţa cetăţenilor, la toate sindicatele, la toate patronatele. Dacă am fost cu toţii excluşi din negocierea PNRR, vă invit acum să fiţi parteneri în implementarea reformelor din PNRR, să ne asigurăm împreună că reforma Legii salarizării, că reforma Legii pensiilor nu va duce la sărăcirea cetăţenilor români. Vreau să acceptaţi această invitaţie, să îmi fiţi parteneri în implementarea acestor reforme.

Astăzi o să vă anunţ ceea ce avem deja pe listă. Eu sunt astăzi aici să vă arăt tot respectul meu în primul rând şi al Guvernului şi al partidului care mă susţine. Suntem aici ca împreună prin dialog social să rezolvăm ceea ce dumneavoastră reclamaţi şi reclamaţi pe bună dreptate. Începând de săptămâna viitoare vom implementa măsuri care să vină în primul rând şi în primul rând în sprijinul categoriilor vulnerabile", a declarat Marius Budăi.

El a menţionat că va fi transmis un material către toate sindicatele şi vor fi chemate la dialog pentru implementarea finală.

Sursa foto: Wall-Street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri