Pe 28 și 29 aprilie, înainte de deschiderea sezonului estival, inspectorii ANPC se află la malul mării și consiliază operatorii cu privire la primirea turiștilor în siguranță.

Un număr de 40 de comisari vor lua la pas fiecare stațiune, pentru a evalua activitatea operatorilor economici din HoReCa și cât de bine sunt pregătiți pentru sezonul estival din 2022.

În premieră, vor participa și reprezentanți ai primăriilor și ai asociațiilor patronale din turism.

Nu vor fi aplicate sancțiuni, va fi doar o activitate de consiliere, a precizat Horia Constantiescu, președintele ANPC.

”După doi ani grei pentru industria de profil, suntem aici să dăm o mână de ajutor și să ne asigurăm că turiștii vor găsi litoralul mult mai bine pregătit. Din Năvodari, până în Vama Veche, la pas pe faleze și în zonele cu impact turistic”, a scris Constantinescu, pe pagina sa de Facebook.

Operatorii din turism de la Marea Neagră se pregătesc pentru deschiderea sezonului estival 2022, cu peste 100 de unități de cazare gata să-și primească oaspeții în weekendul de 1 mai, arată datele centralizate de turoperatorul Litoralulromanesc.ro. Potrivit rezervărilor făcute până în acest moment, gradul de ocupare a hotelurilor care au lansat pachete speciale pentru minivacanța de 1 mai este, în medie, de 80%, stațiunile Mamaia și Costinești urmând să fie cele mai aglomerate la finalul acestei săptămâni.

În ceea ce privește prețurile, tarifele pornesc de la 113 lei/noapte pentru două persoane, sumă ce acoperă doar cazarea, fără masă sau alte servicii, la un hotel de 3 stele din Eforie Nord.

Sursa foto: unsplash.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri