Operatorii din turism de la Marea Neagră se pregătesc pentru deschiderea sezonului estival 2022, cu peste 100 de unități de cazare gata să-și primească oaspeții în weekendul de 1 mai, arată datele centralizate de turoperatorul Litoralulromanesc.ro. Potrivit rezervărilor făcute până în acest moment, gradul de ocupare a hotelurilor care au lansat pachete speciale pentru minivacanța de 1 mai este, în medie, de 80%, stațiunile Mamaia și Costinești urmând să fie cele mai aglomerate la finalul acestei săptămâni.

“Evenimentele anunțate pe litoral, precum și faptul că pretrecerile din cluburi vor fi, după doi ani de pandemie, fără restricții, explică cel mai bine preferințele turiștilor în acest an în materie de cazare pentru că localizarea hotelului a contat foarte mult în momentul rezervării. Astfel, vedem că în zona de nord a stațiunii Mamaia, polul distracției de pe litoral, hotelurile sunt aproape pline față de sudul stațiunii, unde există un grad de ocupare de aproximativ 60%. De asemenea, hotelurile din Costinești se apropie de un grad de ocupare de 90%, în contextul în care acolo se va desfășura prima ediție a Festivalului «Beach, please» dedicat muzicii hip-hop & trap”, declară Ionuț Nedea, CEO Litoralulromanesc.ro.

În ceea ce privește prețurile, tarifele pornesc de la 113 lei/noapte pentru două persoane, sumă ce acoperă doar cazarea, fără masă sau alte servicii, la un hotel de 3 stele din Eforie Nord.

În altă ordine de idei, pregătirile pentru minivacanța de 1 mai se află pe ultima sută de metri, iar operatorii din turism promit că startul sezonului estival se va da în cele mai bune condiții. Pe plaje au fost amenajate beach-baruri și s-au instalat umbrele și șezlonguri. Sezonul 2022 aduce foarte multe noutăți la capitolul “Cazare” în stațiunile românești de la Marea Neagră, de la hoteluri nou construite până la reamenajări și redecorări interioare.

“Proprietarii și administratorii de hoteluri de pe litoralul nostru au înțeles că preferințele turiștilor și criteriile în funcție de care aleg cazarea s-au schimbat în ultimii ani. Primează calitatea serviciilor, precum și confortul, curățenia, românii fiind dispuși să plătească mai mult, dar să și primească un pachet complex. De aceea, s-au făcut investiții în crearea unor locuri de joacă pentru copii, spații de recreere, spa-uri etc. În plus, nu doar că au fost îmbunătățite condițiile de cazare în hoteluri mai vechi, preluate de noi investitori care le-au renovat, dar au apărut și unități de cazare noi”, adaugă reprezentantul Litoralulromanesc.ro.

De exemplu, în stațiunea Eforie Nord, anul acesta a fost inaugurat ApartHotel Amaris 3 stele. Tot în Eforie Nord, Hotelul Belvedere a fost renovat și reclasificat la 4 stele, Hotel Union a adăugat un corp de clădire nou, clasificat la 4 stele, care include piscină și spa center, Hotelul Bacolux Koralio a fost renovat și reclasificat la 4 stele. În stațiunea Mamaia, Hotelul Unirea a fost renovat și reclasificat la 3 stele.

Litoralulromanesc.ro, deținut de compania Creative Eye SRL din Constanța, cu capital integral privat românesc, este retailer de vacanțe în stațiunile autohone de la Marea Neagră. Portalul promovează peste 500 de structuri de cazare în 13 stațiuni de pe litoralul românesc, de la unități de o stea până la cele de cinci stele. Anul trecut, agenția a raportat vânzări de 165 milioane de lei, în creștere cu 65% față de 2020 și cu 26% față de cifrele înregistrate în 2019, în condițiile în care, prin intermediul său, vara trecută au ajuns la mare peste 200.000 de turiști, în creștere cu 31% față de 2020.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri