​Liderul sindicatului de la Metrou, Ion Rădoi, trimis în judecată de DNA pentru fraude la metrou cu firma sindicatului, a fost cel care a pus la cale greva din urmă cu un an care a paralizat pentru o zi traficul în Capitală. În război cu ministrul Transporturilor de atunci, Cătălin Drulă, care începuse să desființeze tarabele și chioșcurile închiriate ilegal de către firma sindicatului, Rădoi a făcut demersuri și în jurul liderilor PNL de la acea vreme, dar și la unii primari de sector pentru a opri demolările.

Pe grupurile interne ale sindicatului susținătorii lui Rădoi discutau chiar să pună un preț pe capetele lui Drulă și a șefului Metrorex de atunci, să angajeze „racheți ucraineni”, scrie HotNews.ro.

În câteva extrase din rechizitoriul procurorilor DNA trimis la instanță este detaliată implicarea lui Ion Rădoi în organizarea grevei generale de la metrou din martie 2021.

Vezi și: G4Media: Sindicalistul Rădoi negocia cu Piedone să nu fie demolate spațiile comerciale de la... (wall-street.ro)

Nu doar implicarea lui Rădoi este surprinsă de procurori, ci și implicarea apropiaților săi sau membri ai sindicatului care au pledat inclusiv la punerea „unui preț pe capetele” ministrului Drulă și a directorului Metrorex de atunci, Ștefan Paraschiv.

Pe un grup de Whatsapp al sindicatului de la metrou, unul dintre membri a propus să fie pus „preț pe capetele lui Drulă și Paraschiv, prin angajarea unor racheți ucrainieni, „ceva de calitate”, care să fie plătiți în urma donațiilor celor 5.000 angajați - fiecare câte 1.000 lei”, urmând a fi strânsă suma de 1 milion euro”, se arată în rechizitoriu.

”Hai pe ei”...”cât costă niște racheti d-aia ucraineni?” ...”hai naiba să punem preț pe capetele lor”...”5000 de angajați dacă donează fiecare 1000 lei...facem vreun milion de euro. Și luăm ceva de calitate”...”punem preț pe 2 capete...drulă și directorul... si-ai să vezi cum ne lasă lumea în pace”...”păi altfel nu se mai poate.ajungem la disperare.”...”da-i în morții lor...”, se arată în stenograme.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri