Produse alimentare de la rezerva de stat vor fi acordate cetăţenilor care fug din calea războiului din Ucraina, după ce Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a adoptat, în şedină o hotărâre în acest sens.

"În aplicarea prevederilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 15/27.02.2022 privind acordarea de sprijin şi asistenţă umanitară de către statul român cetăţenilor străini sau apatrizilor aflaţi în situaţii deosebite, proveniţi din zona conflictului armat din Ucraina, în cadrul şedinţei extraordinare a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă s-a propus scoaterea de la rezerva de stat de către Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale a produselor alimentare şi distribuirea acestora, cu titlu gratuit, către Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti", potrivit unui comunicat al Prefecturii Capitalei citat de Agerpres.

Pe lista produselor care vor fi utilizate ca ajutoare de urgenţă pentru pentru cetăţenii care fug de războiul din Ucraina se numără, printre altele, 900 de kilograme de mălai, 1.000 de kilograme de făină, 980 de kilograme de orez şi 960 de kilograme de zahăr.

Totodată, CMBSU a adoptat o a doua hotărâre ce aprobă modul de organizare şi coordonare a curselor speciale puse la dispoziţie de Societatea de Transport Bucureşti SA persoanelor care vin din Ucraina. Astfel, traseele de deplasare se vor stabili în funcţie de situaţia operativă de la nivelul Centrului Municipiului Bucureşti de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, pe rute din municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, ori de câte ori situaţia o impune.

Din 27 februarie, Societatea de Transport Bucureşti SA a efectuat în Capitală transport gratuit pentru cetăţenii străini sau apatrizi în situaţii deosebite, proveniţi din zona conflictului armat din Ucraina, a amintit Prefectura Capitalei.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri