Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi, 21 mai 2022, Hotărârile numărul 24 și 25, pentru acordarea de asistență internațională gratuită pentru Ucraina și pentru scoaterea de la rezervele de stat a unor produse alimentare destinate sprijinirii persoanelor care s-au refugiat pe teritoriul României, în urma conflictului din Ucraina.

Astfel, Guvernul României, prin grija MAI, MAE și IGSU, va transmite în Ucraina măști chirurgicale, viziere și combinezoane medicale.

De asemenea, pentru asigurarea condițiilor necesare refugiaților ucraineni, vor fi repartizate Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București următoarele categorii de produse: mălai, făină, orez, zahăr, ulei alimentar și diferite tipuri de conserve.

Se propune Guvernului aprobarea scoaterii de la rezervele de stat a unor produse alimentare pentru persoanele refugiate provenite din zona conflictului armat din Ucraina. Cantitățile propuse a fi scoase de la rezervele de stat și repartizarea acestora către unitatea administrativ-teritorială sunt prevăzute în anexă, se arată în Hotărârea CNSU, nr. 24.

Se aprobă acordarea de asistență internațională, cu titlu gratuit, pentru Ucraina, din stocurile de urgență medicală, constituite prin grija Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență nr. 11 din 2020 privind stocurile de urgență medicală, precum și unele măsuri aferente instituirii carantinei, constând în cantitățile de produse prevăzute în anexa nr. 1 la prezenta hotărâre.
Art.2 - Transportul cantităților de produse din anexa nr. 1 se asigură de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.
Art.3 - Fondurile necesare executării transportului prevăzut la art. 2 se suportă, după caz, din bugetul Ministerului Afacerilor Interne, prin structurile Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.
Art.4 - (1) Ministerul Afacerilor Externe sprijină procesul de finalizare a documentației aferente realizării asistenței internaționale oferite de către
România,
se arată în Hotărârea CNSU, nr. 25.

Retail jobs

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri