25 Mai 2022

Prințul de Wales, mesaj de încurajare pentru refugiații ucraineni din România



Alteța Sa Regală Prințul de Wales a vizitat astăzi, 25 mai, centrul pentru refugiați ucraineni de la Romexpo, alături de Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române.

Turul pavilionului amenajat în acest scop la Romexpo a fost oferit de Secretarul de stat pentru situații de urgență Raed Arafat, totodată vicepreședinte al Crucii Roșii, în prezența Directorului Crucii Roșii Ioan Silviu Lefter și a Directorului de Programe Andreeea Furtună, precum și a Reprezentantului Agenției ONU pentru Refugiațiîn România Pablo Zapata, a Primarului Bucureștiului Nicușor Dan, a Directorului General al Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București, Cosmina Simiean, și a reprezentanților Armatei Salvării România.

"Vizita a fost scurtă, dar cred că a plecat dânsul (Prințul de Wales, n.r.) cu o idee foarte bună despre modul în care România a acționat per total", a declarat Raed Arafat. Deci, ce a văzut este cum am lucrat la nivel de cetățean, la nivel de organizații neguvernamentale, la nivel de guvern, la nivel de autorități locale și la nivel de organizații internaționale.

De asemenea, a adăugat Raed Arafat, "Ce a văzut Prințul de Wales aici a fost un lucru foarte pozitiv, foarte plăcut, și i-a încurajat pe toți cei care lucrează aici. Mesajul, mai ales către familiile ucrainene, a fost unul de încurajare și de speranță că se vor întoarce cât mai curând acasă".

Centrul de refugiați de la Romexpo înregistrează zilnic peste 1.000 de vizitatori ucraineni, care merg acolo pentru a se aproviziona cu produse de maximă necesitate: alimente, produse de igienă, îmbrăcăminte și încălțăminte, dar și pentru a beneficia de servicii sociale și consiliere pe perioada șederiiîn România.



Citeste si