În clădirile mari de birouri, mai noi sau mai vechi, se pot răspândi cu ușurință diferite tipuri de dăunători. Insectele sau rozătoarele își pot găsi adăpost cu ușurință, în special în subsoluri, cămări, dacă acele clădiri au cantine, și așa mai departe.

Insectele sau rozătoarele care infestează birourile sunt ultimul lucru pe care oamenii vor să-l vadă atunci când vin la locul de muncă. Deoarece clădirile de birouri găzduiesc zeci sau sute de oameni, acești dăunători, în special insectele, pot fi duși mai departe în locuințe sau în alte facilități.

Clădirile foarte mari, în special cele ce au subsoluri, oferă resurse excelente pentru a trăi și a prospera pentru dăunători, cum ar fi rozătoarele, gândacii, ploșnițele, țânțarii și puricii. Aceste locații ar trebui să fie inspectate periodic, iar daunele aduse clădirii ar trebui detectate din timp pentru a preveni invaziile ulterioare. Monitorizarea constantă este deosebit de importantă pentru a menține birourile ferite de insecte, paraziți și alți dăunători.

Insectele, paraziții și alți dăunători pot invada clădirile de birouri într-o varietate de moduri. Astfel de dăunători pot pătrunde în clădirile mari în timpul aprovizionării cu alimente și materiale de birotică sau de alte tipuri. Insectele, paraziții și alte specii dăunătoare pot pătrunde în prin uși, dar și prin canalizări sau fisuri nereparate.

Când o problemă cu dăunătorii este detectată, trebuie să contactați o echipă de control al dăunătorilor care va acționa rapid pentru a o rezolva. Atunci când contactăm o firma de deratizare si dezinsectie Bucuresti trebuie să ne asigurăm că aceasta este acreditată și că este formată din profesioniști în domeniu.

Există multe zone din clădirea de birouri în care aceste specii dăunătoare pot trăi. Insectele și dăunătorii pot trăi cu ușurință pe tavane, spații și pereți inaccesibili. Zonele umede din subsoluri oferă “terenuri” de reproducere și surse de apă pentru mulți dăunători, cum ar fi țânțarii, șobolanii și șoarecii.

Cum se face deratizarea și dezinsecția?

Pesticidele utilizate trebuie să fie aprobate. La pulverizare trebuie purtate măști, salopete și mănuși. Când o clădire de birouri urmează să fie supusă unui asemenea proces, oamenii din interiorul clădirii trebuie evacuați, iar alimentele trebuie depozitate în recipiente etanșe. Zonele în care pesticidele pot fi aplicate sunt limitate.

Înainte ca o clădire de birouri să fie supusă procesului de dezinsecție și dezinfecție, ar trebui determinate speciile dăunătoare care o invadează. Ar trebui evaluate problemele actuale ale dăunătorilor, potențialele riscuri viitoare, pericolele pentru sănătate și siguranță și natura unică a mediului. Compania care se ocupă cu controlul dăunătorilor începe operațiunea de dezinsecție și deratizare, efectuând o inspecție programată a dăunătorilor la un moment convenabil pentru cei ce lucrează acolo. Personalul este informat despre tipul de dăunătorii care invadează clădirea de birouri.

După ce este determinat tipul dăunătorului care invadează clădirea, se oferă soluții adecvate în funcție de dimensiunea invaziei. Compania care se ocupă de controlul dăunătorilor va încerca să vă ofere cel mai potrivit program pentru nevoile dumneavoastră. Personalul expert oferă tratament și măsuri preventive direcționate către dăunătorii specifici. Totul se va face fără a vă perturba munca.

Toate tipurile de birouri se confruntă cu problema infestării cu insecte și dăunători. Dăunătorii care invadează clădirea pot pune în pericol reputația companiei dumneavoastră și pot deteriora produsele. Controlul dăunătorilor ar trebui să fie efectuat cu atenție. Trebuie luate precauții speciale pentru a preveni noi infestări.

Combaterea insectelor și dăunătorilor nu este un eveniment unic, ci un proces continuu. În timp ce se găsește cauza infestării, accesul acestora la hrană și apă trebuie întrerupt.

Înainte de a pulveriza și dezinfecta clădirea de birouri, în primul rând, ar trebui să se determine cu ce problemă se confruntă locația. Dacă există o problemă de infestare cu insecte, zonele cu posibile cuiburi de insecte trebuie examinate cu atenție. Aceste zone sunt zone precum bucătăria, zone de depozitare, subsoluri. După ce este determinată specia de insecte invadatoare, se face selecția adecvată a pesticidului. Apoi ar trebui să se determine de unde provine această problemă și cum a intrat specia dăunătoare în birouri. După ce sunt găsite potențiale puncte de intrare, aceste zone trebuie închise cu materiale adecvate. Același lucru se întâmplă și în cazul rozătoarelor.

Diferite specii de insecte și dăunători au comportamente diferite. Prin identificarea tipurilor de dăunători invadatori, insectele și dăunătorii sunt eliminați mai eficient. Managementul profesional al dăunătorilor începe întotdeauna cu identificarea corectă a dăunătorului în cauză. Ar trebui să vă asigurați că furnizorul dumneavoastră de servicii pentru controlul dăunătorilor este instruit în identificarea și comportamentul dăunătorilor.

Deoarece managementul controlului dăunătorilor este un proces continuu, activitatea dăunătorilor din cadrul clădirii de birouri trebuie monitorizată în mod continuu. Luarea din timp a măsurilor de precauție împotriva oricărei infestări cu dăunători asigură faptul că problemele sunt depășite într-un timp scurt. Când există o infestare reală cu dăunători, ar trebui să luați măsuri imediate, fără a pierde timpul.

Următoarele metode de control pot fi utilizate pentru a preveni infestări viitoare:

  • Deșeurile, în special în zonele în care sunt depozitate alimente sau materiale de birotică, trebuie eliminate în mod regulat și aceste zone trebuie inspectate constant.
  • Dacă acea clădire dispune de o cantină, zonele în care alimentele sunt depozitate, pregătite și servite sau în care vasele și ustensilele sunt spălate și depozitate trebuie dezinfectate frecvent.
  • Alimentele și gunoiul trebuie depozitate și eliminate în mod corespunzător.
  • Toaletele și băile trebuie păstrate curate.
  • Fisurile și găurile din structura clădirii trebuie sigilate.

Speciile dăunătoare care invadează birourile pot infecta angajații și pot provoca daune materiale considerabile. Gândacii pot răspândi boala pe care o poartă prin corpul lor și prin fecale. Aceste insecte pot purta organisme de dizenterie, gastro-enterite, febră tifoidă și toxiinfecții alimentare care se răspândesc atunci când intră încontact cu alimentele. Gândacii se reproduc rapid în zonele pe care le invadează.

Șobolanii și șoarecii pot transmite angajaților boala pe care o poartă în corpul lor prin mușcături și zgârieturi. În plus, puricii, căpușele și acarienii pe care îi poartă asupra lor poartă diverse bacterii. Se știe că urina de rozătoare este responsabilă pentru răspândirea hantavirusului și a leptospirozei.

În cazul oricărei infestări cu dăunători observate în interiorul clădirii de birouri, trebuie luate măsuri rapide de dezinsecție, deratizare și, ulterior, de dezinfecție.

Sursa foto: pexels.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri