Jurnalistul britanic Charlie Ottley a declarat, după ce şi-a recuperat echipamentele de filmare care i-au fost furate într-un parc din Timișoara, că adevăratele victime sunt copiii care i-au sustras bunurile şi că el nu doreşte ca aceştia să fie pedepsiţi, ci să le ofere o cameră de filmat şi şansa la un nou început, transmite Agerpres.

Ottley a subliniat că aceşti copii ar fi trebuit să fie în pat la ora aceea, însă mama lor îi creşte singură, pentru că soţul îi este condamnat şi în detenţie.

"Nu suntem victime aici, adevăratele victime sunt copiii, pe care i-au dezamăgit părinţii şi societatea (...) Ar fi trebuit să fie în pat, ar fi trebuit să doarmă şi să meargă la şcoală a doua zi (...) Şi sunt copii, fie că sunt cetăţeni romi sau români, merită o şansă la educaţie, iar părinţii au nevoie de reabilitare, să ofere copiilor o nouă şansă. (...) Aş vrea să le ofer o cameră, să îi învăţ să filmeze şi să le oferim un nou început, sperând să îi încurajăm şi să îi inspirăm să nu facă greşelile părinţilor lor", a declarat Charlie Ottley, într-o conferinţă de presă.

Jurnalistul britanic a mai punctat că reforma socială ar trebui să înceapă de la bază şi a îndemnat ca toţi cei care văd o familie care are nevoie de sprijin, să încerce să le ofere ajutor, iar autorităţile să găsească fonduri să ia aceşti copii de pe străzi şi să-i trimită la şcoală, pentru a nu repera greşelile făcute de părinţii lor.

Charlie Ottley a povestit că în seara furtului stătea pe o bancă din parc, iar unul dintre cei trei copii s-a apropiat şi i-a luat rucsacul cu echipamentele de filmare, apoi au fugit toţi cei trei minori, care s-au dovedit a avea o condiţie fizică mai bună decât a lui. La scurt timp, copiii s-au speriat şi au abandonat drona lângă parc.

Charlie Ottley se află la Timişoara pentru a filma în municipiu şi în judeţ un documentar de prezentare a viitoarei Capitale Europene a Culturii, în parteneriat cu Consiliul Judeţean (CJ) Timiş.

Sursa foto: Facebook / Charlie Ottley

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri