Începând cu 19 iunie 2022, autobuzele liniei 381 vor circula prin Piața Unirii – nu prin Pasajul Unirii, ca până acum – și vor efectua trei stații suplimentare în zonă. Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI) a luat această măsură ca urmare a închiderii Pasajului Unirii, pentru executarea unor lucrări de consolidare.

Până la finalizarea lucrărilor, linia 381 va funcționa astfel:

  • pe sensul spre „Clăbucet”: terminal „Piața Reșița‟, Str. Resița, Str. Izvorul Rece, Str. Serg Nițu Vasile, Piața Sudului, Calea Văcărești, Bd. Tineretului, Bd. Dimitrie Cantemir, Piața Unirii, Bd. I. C. Brătianu, Bd. Nicolae Bălcescu, Bd. G-ral Gheorghe Magheru, Bd. Lascăr Catargiu, Piața Victoriei, Bd. Ion Mihalache, terminal „Clăbucet”. Pe acest traseu, vehiculele vor opri suplimentar în stația „Piața Unirii 4”, comun cu liniile de noapte N101, N104, N105, N107, N109, N110, N111, N112, N114, N115 și N118;
  • pe sensul spre „Piața Reșița”: terminal „Clăbucet‟, Bd. Ion Mihalache, Calea Griviţei, Str. Clăbucet, Bd. Ion Mihalache, Piața Victoriei, Bd. Lascăr Catargiu, Piața Romană, Bd. G-ral Gheorghe Magheru, Bd. Nicolae Bălcescu, Bd. I. C. Brătianu, rond Piața Unirii, Bd. Dimitrie Cantemir, Bd. Tineretului, Calea Văcăresti, Piața Sudului, Str. Serg Nițu Vasile, Str. Izvorul Rece, Str. Resița, terminal „Piața Reșița‟. Pe acest traseu, autobuzele vor opri suplimentar în stațiile „Piața Unirii 1” (comun cu liniile 104, 116, 117, 123, 312, 313, 323, 361 și 783) și „Piața Unirii” (comun cu liniile 76, 116, 313 și 673), amplasată pe Bd. Dimitrie Cantemir.

Pe unde vor putea circula șoferii

Inclusiv traficul rutier în centrul Capitalei va fi reconfigurat, urmând ca şoferii, care până acum traversau intersecţia Unirii prin pasajul subteran, să circule pe deasupra acestuia.

Rutele alternative puse la dispoziţie de Brigada Rutieră sunt:

  • Bd. Dimitrie Cantemir - Bd. Mărăşeşti - Bd Mircea Vodă - Bd. Corneliu Coposu - Bd. I.C. Brătianu;
  • Bd. Dimitrie Cantemir - Bd. Mărăşeşti - Bd Mircea Vodă - Bd. Hristov Botev - Bd. Carol I -Piaţa Universităţii;
  • Calea Victoriei - Splaiul Independenţei - Piaţa Unirii - Bd. Dimitrie Cantemir;
  • Str. Buzeşti - Str. Berzei - Str. Vasile Pârvan - Splaiul Independenţei - Bd. Libertăţii.

"Mai sunt trei zile până la închiderea circulaţiei rutiere în Pasajul Unirii, în vederea începerii lucrărilor de punere în siguranţă a acestui obiectiv, încadrat, în urma expertizelor, în clasa stării tehnice IV - nesatisfăcător, ceea ce înseamnă că prezintă deficienţe serioase la structura de rezistenţă, precum şi o stare generală avansată de degradare. Astfel, începând de duminică, 19 iunie a.c. şi până în luna septembrie, interval în care nu se va mai putea circula prin pasaj, Brigada Rutieră va institui rute alternative, pentru a veni în sprijinul tuturor celor care tranzitau această zonă", informează primăria.

Pasajul Unirii din București va fi complet închis circulației rutiere pe timpul verii, pentru lucrări de punere în siguranță, care vor începe în jurul datei de 20 iunie și urmează să se încheie la 1 septembrie, a anunțat primarul Sectorului 4, Daniel Băluță.

Potrivit Primăriei Sectorului 4, construit în anii 1986-1987, Pasajul Unirii a primit un verdict îngrijorător încă din anul 2017, în urma unei expertize tehnice care a arătat faptul că unul dintre cele mai tranzitate pasaje rutiere subterane din Capitală se află într-o stare avansată de degradare şi prezintă deficienţe serioase la structura de rezistenţă care pun în pericol viaţa a sute de mii de oameni din Sectorul 4 şi nu numai.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri