Nicușor Dan, primarul municipiului București a lansat în SEAP procedura de achiziție pentru elaborarea unui „Master plan piste biciclete la nivelul Municipiului București”, un document prin care vor fi stabilite direcțiile de dezvoltare a infrastructurii aferente utilizării bicicletei ca mod de transport alternativ urban.

„Astfel, vor fi identificate traseele optime pentru realizarea unei rețele extinse de piste de biciclete, pentru a încuraja utilizarea bicicletei concomitent cu crearea infrastructurii necesare. În elaborarea documentului, se vor avea în vedere atât aspecte de utilitate, cât și de turism”, a scris Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.

Valoarea totală estimată pentru realizarea acestui document se ridică la circa 840.000 lei (fără TVA).

Rețeaua de piste va trebui să fie conectată cu pistele deja existente sau în curs de execuție și să facă legătura între zonele rezidențiale și zonele principale de interes precum locuri de muncă, de educație, zone comerciale, instituții, dar și cu localitățile și platformele industriale limitrofe Capitalei, a mai anunțat Nicușor Dan.

Edilul transmite că se va ține cont și de amplasarea zonelor de interes turistic, atât cele cunoscute, cât și cele cu potențial de dezvoltare, precum și de amplasarea zonelor de agrement și recreere.
Master planul va cuprinde și valoarea investiției pentru implementarea rețelei extinse și va identifica posibile surse de finanțare.

Procedura de achiziție poate fi consultată AICI.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri