17 Octombrie 2022

Directorul general Termoenergetica: Începe furnizarea căldurii în București



Bucureștenii ar putea avea căldură în case noaptea începând de mâine, a anunțat Claudiu Crețu, director general Termoenergetica, care a precizat că va începe progresiv încărcarea instalațiilor.

Acesta a adăugat însă că se așteaptă la avarii, deoarece sistemul e sensibil, conform intervenției pe care a avut-o la Digi24.

„Începem cu școli, grădinițe, spitale. Durează în jur de o săptămână încărcarea sistemului.”, a spus Crețu, conform aceleiași surse.

De asemenea, acesta a precizat că în unele blocuri căldura se va simți mai puțin, iar în altele mai mult, "depinde dacă proprietarii au aerisit caloriferele".

Informația vine în contextul în care compania Termoenergetica intenţionează să instaleze pompe de căldură în nordul Capitalei, în special în zona Aviaţiei, unde furnizarea agentului termic a fost deficitară în ultimii ani.

Totodată, primarul Nicușor Dan a anunțat recent faptul că bucureştenii nu vor plăti în această iarnă preţuri mai mari la energia termică, acesta menţionând că va fi menţinut prețul de 350 de lei pe gigacalorie.



Citeste si