Horia Constantinescu, președintele Autorității Naționala pentru Protecția Consumatorului (ANPC) a transmis primele declarații după anunțul DNA prin care a inițiat mai multe controale la sediul ANPC. Oficialul spune că nu a primit nicio plângere vreodată pe numele lui Paul Anghel, directorul general ANPC.

„Vom afla exact despre ce e vorba. În primul rând e un bun profesionist, a avut o bună relație cu direcția de control (...) Din punctul meu de vedere, am avut foarte multe de învățat de la el, este cel mai vechi comisar pentru că el a fost comisar înainte de toate. Cu siguranță lucrurile vor fi transmise când vom afla mai multe. Niciodată nu am primit vreo plângere împotriva lui”, a declarat Horia Constantinescu, președintele ANPC.

Oficialul care a ieșit să facă declarații în fața jurnalistului nu a dorit să ofere detalii cu privire la numele retailerilor în care DNA a găsit suspiciuni de fraudă. Potrivit acestuia, Paul Anghel încă se află la sediul central al ANPC, acolo unde procurorii DNA fac percheziții.

Reamintim că procurorii DNA fac percheziții în biroul lui Paul Anghel, director general al ANPC. Perchezițiile au loc ca urmare a unor suspiciuni de corupție privind efectuarea mai multor controale pe care le-a realizat ANPC la mai mulți retaileri comerciali (în special la cei de produse alimentare), dar și la producători de alimente. DNA arată că există posibilitatea ca unele controale pe care ANPC le-a realizat între anii 2018-2022 să fi fost fraudate.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada 2018 – 2022, în legătură cu efectuarea unor controale la mai mulți agenți economici (producători, distribuitori și mari retaileri de produse alimentare și nealimentare).
În cursul zilei de 19 octombrie 2022, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții la o instituție publică situată în municipiul București.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, a anunțat DNA.

Sursa foto: Wall-Street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri