Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, propune contractarea unui împrumut de până la 555 de milioane de lei pentru refinanţarea datoriei la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) din 2020, un proiect de hotărâre pe această temă regăsindu-se pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) din 31 octombrie, relatează Agerpres.

"Se aprobă contractarea şi/sau garantarea unei/unor finanţări rambursabile interne şi/sau externe în valoare totală de până la 555.000.000 lei, în vederea refinanţării datoriei publice locale provenite din împrumutul contractat de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare în anul 2020, cu o maturitate de până la 10 ani", prevede proiectul de hotărâre.

Contractarea şi/sau garantarea acestei finanţări se face pentru refinanţarea datoriei publice locale provenite din contractul de credit din 24 aprilie 2020 încheiat de Municipalitate cu BERD.

Primarul general al Municipiului Bucureşti este împuternicit să negocieze şi să semneze, în numele şi pe seama Municipiului Bucureşti, termenii şi condiţiile finanţării/finanţărilor.

În 2005 Municipalitatea a împrumutat 500 de milioane de euro pe o perioadă de 10 ani, printr-o emisiune de euro-obligaţiuni pe piaţa internaţională de capital.

Pentru refinanţarea împrumutului obligatar cu maturitate în 2015, Municipiul Bucureşti a contractat, pe 4 mai 2015, în conformitate cu prevederile hotărârii CGMB nr. 149 din 30 august 2012, patru finanţări rambursabile sub forma unui program de emisiuni de obligaţiuni municipale pe piaţa internă în valoare totală de 2.220.100.000 de lei.

Emisiunea de obligaţiuni scadentă pe 4 mai 2020 a fost refinanţată prin împrumutul acordat de BERD, pe 24 aprilie 2020, acesta acţionând ca un credit punte, acoperind decalajul de finanţare cauzat de condiţiile de piaţă nefavorabile de la debutul pandemiei de coronavirus.

Sursa foto: Primăria Municipiului București / Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri