Indemnizația de creștere a copilului va crește cu 50% anunță Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse. Nu toate mamele vor beneficia de această majorare a indemnizației.

Ce mame vor primi o majorare la indemnizația de creștere a copilului

Indemnizația pentru creșterea copilului va fi mai mare cu 50%, dar doar pentru mamele de gemeni, tripleți sau multipleți. Totodată, această măsură se va aplica și pentru mamele cu sarcini suprapuse, adică acele femei care nasc din nou în perioada de creștere a copilului. „Reparăm, astfel, o nedreptate care se face de ani de zile acestor părinți”, a scris Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, pe pagina sa de Facebook.

Sursa foto: Facebook/ Gabriela Firea

Mamele primesc, începând cu al doilea copil, doar contravaloarea indemnizației minime, adică 1.314 lei, ceea ce constituie „o nedreptate”, în special pentru femeile care încasau un salariu substanțial înainte de a deveni mame, este de părere ministrul.

Citește și: România, pe primul loc în lume la numărul de zile de concediu parental plătit

„De acum, suma crește pentru unele mame! În cazul doamnelor care au indemnizația de 2.628 lei, nu apare nici o modificare, ci doar la indemnizațiile peste această sumă. De exemplu, mama unor tripleți, care are valoarea indemnizației de 3.000 de lei, va primi pentru fiecare copil, începând cu al doilea, încă 1.500 lei, astfel încât va încasa lunar 6.000 lei”, a scris Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

Suma maximă prevăzută de lege pentru această indemnizație va rămâne la 8.500 lei. Astfel, mama unor gemeni, care are acum o indemnizație de 8.500 lei, va primi 4.250 lei în plus pentru al doilea copil, nu doar 1.314 lei cât încasa până acum. Prin urmare, suma totală încasată se va ridica la 12.750 lei.

Statul român va plăti în plus aproape 28 de milioane de lei anual, iar măsura va ajunge la familiile în care cresc acum aproape 4.700 de copii, arată datele prezentate de Gabriela Firea.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri