Cel mai mare târg de Crăciun din București, cel din Piața Constituției, este cu intrare liberă în acest an, iar organizatorii au făcut publice sumele cheltuite pentru organizare, la cererea HotNews.ro. Comparația cu alți ani pune pe o poziție favorabilă târgurile lui Nicușor Dan din ultimii doi ani.

Târgul de Crăciun organizat de Primăria Capitalei a revenit în Piața Constituției după ce, în 2021, acesta a fost organizat în Piața Universității. În plus, târgul din acest an este cu intrare gratuită, față de anul trecut când un bilet costa 7 lei la intrare, respectiv 5 lei online. În ciuda acestor diferențe, instituțiile din subordinea Primăriei Generale, ARCUB, PROEDUS şi CREART, care s-au ocupat de organizare, au reușit să țină costurile la un nivel comparabil cu 2021, deși peste estimările inițiale.

Astfel, HotNews.ro a obținut sumele exacte cheltuite pentru organizarea târgului care este deschis până pe 26 decembrie. ARCUB asigură 1.818.905 lei din bugetul pentru organizarea Târgului de Crăciun. Din această sumă, 1.368.905 lei sunt asigurați de la bugetul local și 450.000 lei din venituri proprii.

Bugetul asigurat de PROEDUS contribuie cu suma de 1.835.142 lei din care 1.635.142 lei au ca sursă bugetul local și 200.000 lei din venituri proprii. În fine, CREART aduce 1.345.000 lei, din care, venituri proprii obținute de instituție din încasarea tarifelor și taxelor de participare aferente zonei de târg operate în valoare totală de 1.009.913 lei.

Cu alte cuvinte, Primăria a cheltuit aproximativ cinci milioane de lei (adică 1 milion de euro) pentru organizarea târgului, în condițiile în care doar o cincime este acoperită de taxele plătite de cei care își vând produsele și au închiriat spații în cadrul târgului. Această cifră este mai mare cu aproximativ 1 milion de lei față de ceea ce se comunica anterior, la final de noiembrie, dar apropiată de suma cheltuită în 2021.

Propunerea inițială din partea instituțiilor din subordinea lui Nicușor Dan lua în calcul, conform aceleiași surse, organizarea târgului în interiorul și în jurul Arenei Naționale. Astfel, s-ar fi putut organiza momente tematice pentru a marca desfășurarea Campionatului Mondial de Fotbal din Qatar. Această propunere, care ar fi costat aproximativ 10 milioane de lei, a fost respinsă de către Consiliul General.

Privind în urmă, târgul din 2019 a costat 10,7 milioane de lei, iar în 2018 - an în care s-a organizat și „Revelionul Centenar” - costurile au trecut de 15 milioane de lei adică peste 3 milioane de euro.

Sursa foto: Facebook/Nicușor Dan

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri