Anul 2022 a fost marcat de o ''creştere puternică'' a violenţei contra persoanelor LGBTI în Europa şi în Asia Centrală, atrage atenţia organizaţia neguvernamentală ILGA-Europe în raportul său anual publicat luni, transmite France Presse, conform Agerpres.

Această federaţie de peste 600 de organizaţii din 54 de ţări europene şi central-asiatice afirmă că ''2022 a fost anul cel mai violent pentru persoanele LGBTI în întreaga regiune în peste un deceniu, ca urmare a retoricii tot mai răspândite bazate pe ură'', indică documentul. ILGA-Europe remarcă, de asemenea, o ''creştere a numărului de sinucideri semnalate'' în rândul persoanelor LGBTI.

''În ultimele 12 luni există o creştere puternică nu doar a violenţei contra persoanelor LGBTI, dar şi a intensităţii acestei violenţe'', subliniază ILGA-Europe în cea de-a 12-a ediţie a raportului său anual. Raportul aminteşte de atacul comis în apropierea unui bar gay la Oslo în luna iunie, când un bărbat a deschis focul de armă în marja evenimentului Oslo Pride, incidentul fiind soldat cu doi morţi şi 21 de răniţi. Tot două persoane au decedat, în octombrie, în faţa unui bar din Bratislava frecventat de comunitatea LGBTI.

În Azerbaidjan, un militant LGBTI, Avaz Hafizli, a fost mutilat şi ucis de vărul său în februarie anul trecut, iar în Irlanda două crime homofobe au avut loc în aprilie în oraşul Sligo, menţionează ILGA-Europe. Potrivit acestei organizaţii, agresiunile fizice sau verbale anti-LGBTI sunt în creştere în Franţa, Germania, Ungaria, Islanda, Irlanda, Muntenegru, Ţările de Jos, Portugalia, România, Rusia, Serbia, Spania, Elveţia, Turcia, Ucraina şi Regatul Unit.

ILGA-Europe remarcă totuşi creşterea numărului de condamnări pentru autorii acestor infracţiuni, în special în Azerbaidjan, Bulgaria, Cehia, Franţa, Georgia, Grecia, Ungaria, Macedonia de Nord, Spania şi Ucraina.

Sursa foto: Dmytro Larin / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri