Romania ocupa locul 35 in topul respectarii drepturilor LGBT in tarile din Europa

Romania ocupa locul al 35-lea intr-un clasament ce vizeaza respectarea drepturilor persoanelor LGBT (lesbiene, gay, bisexuali si trasngender) in 49 de tari din Europa, potrivit unui raport oficial intocmit de asociatia ILGA-Europe. Primul loc in acest clasament este ocupat de Malta, informeaza indy100.com.

Raportul, care a monitorizat respectarea drepturilor persoanelor LGBT pana la data de 31 decembrie 2016, a inclus date colectate dintr-un total de 49 de tari din Europa, potrivit News.ro.

Pe primul loc se afla Malta, cu un scor de 88 de puncte (din 100). Locul al doilea este ocupat de Norvegia, cu 78 de puncte, iar podiumul este completat de Marea Britanie, care a acumulat 76 de puncte.

Romania ocupa locul al 35-lea in clasamentul din 2016, cu un total de 21 de puncte, fiind devansata de Bulgaria (23 de puncte) si urmata de Ucraina (19 puncte).

Ultimele locuri in clasament sunt ocupate de Armenia (7 puncte), Rusia (6 puncte) si Azerbaidjan (5 puncte).

Citeste si:
Romania, criticata de Washington din cauza coruptiei, romilor si LGBT
Romania, criticata de...

In sectiunea dedicata Romaniei din acest raport oficial, asociatia ILGA-Europe a adresat tarii noastre o serie de recomandari, in scopul imbunatatirii situatiei legislative si sociale a comunitatii LGBT: Adoptarea unor masuri legislative pentru a recunoaste si a proteja cuplurile de acelasi sex, prin intermediul legalizarii uniunilor civile si a parteneriatelor inregistrate; Actualizarea cadrului legislativ existent pentru ca acesta sa asigure o recunoastere a diversitatii de gen, pentru a garanta ca acest proces se bazeaza pe autodeterminare si nu este afectat de cerinte abuzive - precum sterilizare, diagnosticare medicala GID (Gender Identity Disorder) si interventii chirurgicale.

ILGA-Europe este o asociatie care militeaza pentru egalitate si respectarea drepturilor persoanelor LGBT la nivel european. ILGA-Europe este o asociatie internationala non-guvernamentala de tip ”umbrela”, ce grupeaza 480 de organizatii din 45 de tari din Europa. ILGA-Europe sustine drepturile comunitatii LGBT la nivelul mai multor organisme europene centrale, precum Uniunea Europeana, Consiliul Europei si Organizatia pentru Securitate si Cooperare in Europa. Sediul central al organizatiei se afla la Bruxelles.

Sursa foto: J. Bicking/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri