Ministerul Afacerilor Externe din Marea Britanie (FCO) a facut o lista cu cele mai populare destinatii turistice din Europa vizate de teroristi, notand, totodata, si nivelul de risc la care este supus fiecare stat, conform Adevarul.

Evenimentele recente tragice, care s-au soldat cu sute de morti si raniti, petrecute in puncte turistice importante de pe teritoriul european au avut un impact puternic asupra turismului. Potrivit Ministerului Afacerilor Externe din Marea Britanie (FCO), pe lista „neagra” a celor mai periculoase destinatii se afla:

Spania Nivelul de risc: ridicat

Plajele din Spania, mai precis cele din Menorca, Ibiza, Majorca si Costa Del Sol, sunt foarte populare printre turisti. In ciuda faptului ca a fost victima unor atacuri teroriste in trecut, in ultima vreme aceste probleme au evitat, parca, Spania. Totusi, potrivit Ministerului Afacerilor Externe din Marea Britanie considera inca teritoriul Spaniei drept unul vulnerabil in fata atacurilor teroriste, cu un nivel de risc ridicat, mai ales ca politia din Majorca a arestat un posibil colaborator ISIS cu putin timp in urma. Barbatul, nascut in Maroc, este acuzat ca promoveaza atacurile teroriste in Europa. Sfatul expertilor este ca turistii sa fie atenti cand merg pe strada, mai ales daca sunt sub influenta drogurilor sau a alcoolului.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Sursa foto: 11Prazis / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri