Conform unui studiu realizat de Bookingham, aplicația de rezervări online dedicată HoReCa, pe primul loc în topul celor mai iubite mâncăruri ale românilor se află pizza, cu mai bine de 3 milioane de căutări în 2022. Preparatul își păstrează locul în fruntea clasamentului încă de acum 4 ani, fiind favoritul românilor și în pandemie.

În acest sens, arată studiul Bookingham, restaurantele din România vin cu fel și fel de rețete – de la clasicele Margherita, Diavola și Quattro Formaggi, la pizza vegetariană și vegană, până la pizza desert, cu Nutella sau unt de arahide.

Burgerul, șaorma și sushi, următoarele clasate

Al doilea cel mai iubit fast food al românilor e burgerul, cu peste de 1 milion de căutări anul trecut. Clasicul burger e în prezent reinterpretat în mii de feluri în România: de la chiftelele din vită, pui sau curcan, la cele din conopidă, ciuperci sau tofu (pentru vegani și vegetarieni), cu diverse toppinguri de legume și sosuri.

Pe locul al treilea se află șaorma, care a fost cu 52% mai căutată decât cu un an în urmă. Fast food-ul arăbesc a detronat sushi-ul, care ocupa locul al treilea în topul mâncărurilor preferate ale românilor în 2021. Cu toate acestea, bucătăria asiatică rămâne la mare căutare printre noi.

Sushi se clasează pe locul al patrulea în top, cu peste 660,000 de căutări – cu 20% mai mult decât în anul anterior. Și interesul pentru noodles a crescut cu 12% - un alt fast food care întărește ideea că românilor le place mâncarea asiatică.

În top se află și un reprezentant din bucătăria turcească: kebabul. Acesta prezintă cea mai mare creștere procentuală – cu 56% mai mult față de anul trecut.

McDonald's, fast-food-ul favorit al românilor

Studiul Bookingham mai arată că, într-un singur an, McDonald’s a vândut în România peste 46 milioane de burgeri, anul trecut 36% din totalul căutărilor pe fast-food fiind pentru popularul lanț american.

Interesul este cu atât mai evident cu cât, din 2021 până în 2022, căutările pe McDonald’s au crescut cu 25%, comparativ cu doar 1% pentru rivalii de la KFC.

Cât despre următorul loc clasat, brand-ul american Starbucks se clasează pe locul al treilea în topul celor mai iubite lanțuri de fast-food prezente în România, după McDonald's și KFC, loc pe care îl ocupă încă din 2021.

De asemenea, studiul mai arată faptul că Glovo este aplicația de livrare preferată a românilor, aceasta crescând cu 24% anul trecut, cu aproape 1 milion și jumătate de căutări.

Nu în ultimul rând, cea mai mare creștere din zona serviciilor de delivery a fost vizibilă în cazul Bolt Food. Astfel, aplicația a fost cu 44% mai populară decât în anul precedent, ajungând la aproape 84,000 de căutări.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri