A1, A2 și A3 vor avea trei benzi pe sens. Mai avem însă mult de așteptat, fiindcă momentan abia se stabilește cine va realiza studiul de fezabilitate.

Anunțul privind lărgirea celor 3 autostrăzi la 3 benzi pe sens a fost făcut de Irinel Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor. Acesta a precizat că a fost transmisă spre validare la Agenția Națională pentru Achiziții Publice documentația de atribuire pentru elaborarea Studiilor de Fezabilitate vizâbd lărgirea la 3 benzi pe sens a autostrăzilor A1, A2 și A3.

Mai precis, adăugarea unei benzi suplimentare pe sens se va face pe tot traseul A1. Pe autostrada A2, extinderea vizează sectorul de drum cuprins între București și Fundulea, iar pe A3, cel dintre Moara Vlăsiei și Dumbrava. Și asta deoarece tronsonul București – Moara Vlăsiei din A3 a fost construit din start la trei benzi pe sens.

Durata contractului pentru expertizele tehnice și studiile de fezabilitate este de 18 luni. Sursa de finanțare este constituită din fonduri externe nerambursabile.

Scenariul lărgirii A1 este discutat încă din 2015, în ideea în care traficul va crește foarte mult odată cu deschiderea autostrăzii Pitești-Sibiu. Extinderea cu o bandă pe sens era prevăzută atunci în Master Planul pentru Transport, dar a fost prioritară repararea acestei autostrăzi.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Radu Pircă
Radu Pircă a lucrat în presa scrisă, online, TV și radio la ProTV, Cotidianul, stirileprotv.ro, ProFM, Jurnalul și Cultura, printre altele. A ținut seminarii de istoria gândirii politice și istorie politică și a publicat articole de istorie în România și Franța. Este absolvent de Științe Politice, în cadrul SNSPA.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri