Erori la peste 11.000 de plăți încercate prin intermediul cardurilor de energie. Sunt români care au vrut să achite facturile de la altă adresă. Dar unii au mers chiar mai departe - au încercat să-și plătească ratele la creditul pentru casă sau să-și cumpere piese de bicicletă, scrie Digi24.ro.

În jur de 54.000 de români au solicitat să facă plata facturii online, însă peste 11.000 de solicitări au fost respinse. Aceasta pentru că oamenii fie au încercat să plătească factura la altă adresă decât cea scrisă pe cardul de energie, fie pentru că factura nu a fost scanată corespunzător, fie pentru că nu au avut toate documentele necesare.

Pe de altă parte, unii români au încercat să folosească cardurile de energie și în alte scopuri. Potrivit unor informații guvernamentale, au fost oameni care au încercat să-și achite rata la casă cu aceste carduri sau chiar au încercat să își cumpere biciclete, scrie Digi24.ro.

Potrivit informațiilor prezentate de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, cardurile de energie pot fi folosite exclusiv pentru anumite plăți. Este vorba de cele la electricitate, gaz, energie termică în sistem centralizat de termoficare, butelie, lemn de foc, păcură, peleți și alte materiale de încălzire.

Care este amenda pentru cei care folosesc greșit cardul de energie

Nu se pot retrage bani de pe aceste carduri. De asemenea, ele sunt nominale și nu pot fi vândute sau donate. Orice încercare de vânzare anulează cardul și atrage o amendă contravențională de la 42.000 la 60.000 lei.

De asemenea, nu încercați să folosiți cardul pentru a cumpăra altceva decât produsele și serviciile prevăzute în lege. Plata altor produse/servicii decât cele pentru care este destinat cardul se pedepsește cu amendă contravențională între 4.500 și 6.000 lei.

Sursa foto: biletskiyevgeniy.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri