Atât timp cât PSD va fi la guvernare, niciun metru pătrat de pădure nu se va vinde, a declarat marţi preşedintele social-democraţilor, Marcel Ciolacu, cu ocazia Zilei Internaţionale a Pădurilor.

"În pepiniera Dobroţ din Argeş am întâlnit oameni care iubesc cu adevărat pădurea şi care îşi dedică întreaga carieră îngrijirii şi protejării ei. De aceea, de Ziua Internaţională a Pădurilor vreau să transmit că atât timp cât PSD va fi la guvernare niciun metru pătrat de pădure nu se va vinde. Asta vreau să le transmit şi tuturor angajaţilor Romsilva", a scris Ciolacu pe Facebook.

El a adăugat că "avem soluţiile concrete astfel încât să nu dăm posibilitatea vânzării suprafeţelor de pădure, dar să şi respectăm jaloanele din PNRR şi principiile OECD".

"PSD va propune şi susţine măsuri de regenerare a pădurilor, astfel încât să reuşim să creştem suprafaţa forestieră a ţării. Mai mult, PSD va propune înăsprirea legislaţiei, astfel încât tăierile ilegale să fie pedepsite la fel de dur precum corupţia", a menţionat Ciolacu.

Guvernul a adoptat în mare grabă, în decembrie 2022, un proiect de lege pentru modificarea şi completarea OUG nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, fără respectarea termenelor minimale de dezbatere publică prevăzute de lege, avertizează Federaţia Sindicatelor din Silvicultură Silva, citată de Agerpres.

Potrivit sursei citate, toate activităţile comerciale ale regiilor autonome vor trebui organizate în societăţi pe acţiuni sau societăţi cu răspundere limitată şi, astfel, lemnul românesc va încăpea pe mâinile anumitor grupuri de interese.

Din acest motiv, câteva sute de sindicalişti din silvicultură şi asociaţii profesionale şi patronale din domeniu protestează, joi, în faţa sediului Guvernului.

"Conform Proiectului de lege iniţiat şi aprobat de Guvern fără parcurgerea etapelor legale de consultare publică, transmis apoi în procedură de urgenţă spre adoptare Senatului României, se dă o lovitură decisivă majorităţii regiilor autonome ale statului, forţând reorganizarea acestora prin divizarea activităţilor de serviciu public de activităţile comerciale. Totodată, se prevede şi faptul că, de la intrarea în vigoare a legii, nu mai pot fi înfiinţate regii autonome care să desfăşoare în principal activităţi economice. Astfel, dacă actul normativ va fi legiferat în forma adoptată de Guvern, toate activităţile comerciale ale regiilor autonome vor trebui organizate în societăţi pe acţiuni sau societăţi cu răspundere limitată, în termen de trei ani de la data intrării în vigoare a legii", susţine organizaţia sindicală.

Sursa foto: LCV/ Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri