Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Gabriela Firea, a salutat lansarea în limba română a aplicaţiei mobile de educaţie parentală Bebbo, anunţând că meseria de lucrător cu copilul se va regăsi, de săptămâna viitoare, în Catalogul clasificării ocupaţiilor din România, scrie Agerpres.

"Vom avea şi noi în România, în Catalogul profesiilor recunoscute şi acreditate oficial de statul român, meseria de lucrător cu copilul. Săptămâna viitoare va fi deja şi această meserie în catalogul clasificărilor (n.r. - Clasificarea ocupaţiilor din România), a fost un demers împreună cu Ministerul Muncii şi ne-au sprijinit foarte mult organizaţiile neguvernamentale tocmai pentru că este o necesitate (...). Un instrument digital gratuit precum Bebbo, realizat de specialiştii UNICEF, este util atât pentru părinţi, cât şi pentru cei care lucrează cu cei mici. Susţin orice instrument sau iniţiativă care vine în sprijinul părinţilor, dar şi a profesioniştilor din sistemul de protecţie a copilului", a precizat Firea la evenimentul găzduit de Senat, în calitate de organizator, alături de Reprezentanţa UNICEF în România şi Centrul Step by Step.

Ea a precizat că Guvernul va asigura, prin Ministerul Familiei, jumătate din cheltuiala cu copiii incluşi în Observatorul Naţional al Copilului.

"Noutatea este aceea că Guvernul va asigura, prin Ministerul Familiei, jumătate din cheltuiala cu aceşti copii incluşi în Observatorul Naţional al Copilului, şi jumătate autoritatea locală, deci cumva ridicăm şi presiunea de pe autoritatea locală şi o încurajăm să fie mai participativă", a transmis ministrul Familiei.

În opinia ei, cea mai importantă muncă în relaţia cu copiii din România este aceea de a preveni situaţiile de risc, cum ar fi abandonul.

"Cea mai importantă muncă în relaţia cu copiii din România este aceea de a preveni situaţiile de risc, de a fi abandonaţi, de exemplu, unii dintre ei de către familie la stat. Legea prevenirii separării copilului de familie a fost adoptată în Senat şi aşa cum am prevăzut în această lege (...) autorităţile locale şi colegiile din care fac parte medicul din comunitate, poliţistul de proximitate, profesorul, directorul de şcoală şi societatea civilă vor constata care sunt acei copii care ori au părinţii la muncă în străinătate şi sunt cu bunicii, care au îmbătrânit, nu mai au resurse financiare, acei copii nu mai au alimentaţia potrivită, rechizitele necesare pentru a merge la şcoală, îmbrăcăminte adecvată etc., toţi aceşti copii vor fi incluşi în ONC", a conchis Firea.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri