Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat semnarea contractului pentru construcția lotului 2 al Magistralei 6, între Băneasa și Aeroportul Otopeni.

Contractul cu asocierea Gülermak Ağir Sanayi Inşaat Ve Taahhüt A.S.-Somet SA. are o durată de 48 de luni și o valoare de 1,27 miliarde de lei, fără TVA. Împrumutul din partea Japoniei pentru realizarea liniei de metrou are peste un deceniu, dar Grindeanu a dat vina pentru faptul că nu s-a făcut nimic pe guvernele dinainte,.

Ministrul a vorbit despre ”mofturile unor copii răsfăţaţi care au fost trecător miniştri pe aici şi care au considerat necesar să taie de pe listă acest proiect”.

În 2021, ministrul USR al Transporturilor, Cătălin Drulă, afirma că investiția în această linie ar putea fi nerentabilă.

Compania Gülermak are experiență în proiecte de acest tip în Turcia și Polonia. De asemenea, face parte și din asocierea care lucrează la metroul din Cluj-Napoca.

Lotul 2 al Magistralei 6 va lega stația Tokyo, de la complexul comercial Băneasa, de aeroportul Otopeni. Contractul pentru lotul 1 – 1 Mai-Tokyo – a fost semnat în 2022, tot cu o asociere de firme turcești - Alsim Alarko – Makyol – dar aici o parte din finanțare este din fonduri europene. Toată magistrala ar trebuie să fie gata în 2027, potrivit Metrorex.

Lotul 2, Tokyo - Aeroport Otopeni, al Magistralei 6 de metrou, are un traseu de 7,6 kilometri şi 6 staţii: Washington, Paris, Bruxelles, Otopeni, Ion I.C. Brătianu, Aeroport Otopeni. Toată magistrala va avea peste 14 kilometri și 12 stații și va fi deservită de 12 trenuri de metrou noi.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri