Electrocentrale București (ELCEN), principalul furnizor de agent termic pentru sistemul de alimentare centralizată cu energie termică din București, a anunțat o avarie la CET Sud

”Scurtcircuit la stația de tratare a apei din cadrul CET București Sud”, a anunțat ELCEN, precizând că centrala va reveni la parametri normali de funcționare în cursul zilei de joi, 4 mai.

”Un scurtcircuit produs la stația de tratare a apei din cadrul CET București Sud a condus la declanșarea cazanului nr 4 și a turbinei cu abur nr 3, ceea ce a condus la indisponibilizarea centralei. Echipele de reparatori și electricieni ale ELCEN au intervenit imediat pentru a remedia situația apărută, astfel că la ora 17 s-a reușit punerea parțială sub tensiune a stației de tratare a apei. Sarcina termică va fi preluată de un cazan de apă fierbinte care va fi pornit în cursul acestei seri, astfel încât se va relua în scurt timp livrarea agentului termic din CET București Sud.

Facem toate eforturile pentru a reveni cât mai repede la schema normală de funcționare. Revenirea se va face progresiv. Estimăm că în această seară, CET București Sud va livra agent termic la o temperatură redusă față de comanda Termoenergetica, urmând ca în cursul zilei de mâine să se revină la parametrii de funcționare corespunzători.

Regretăm situația apărută. Asigurăm locuitorii racordați la sistemul de termoficare din București că angajații ELCEN fac la acest moment tot ce le stă în putință ca să reducă cât mai mult disconfortul creat”, se precizează în comunicatul ELCEN.

Recent, CET Grozăvești a fost oprit și trecut în rezervă preconizându-se că vor fi suficiente CET Bucureşti Sud, CET Bucureşti Vest şi CET Progresu.

Sursa foto: Elcen / Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri