Electrocentrale București SA (ELCEN), principalul furnizor de agent termic pentru sistemul de alimentare centralizată cu energie termică din București și unul dintre cei mai importanți producători de energie electrică la nivel național, anunță inițierea demersurilor de stingere a tuturor obligațiilor de plată asumate prin planul de reorganizare în vederea închiderii procedurii de reorganizare judiciară și, implicit, a procedurii de insolvență.

Comitetul Creditorilor ELCEN a decis astăzi cu privire la situația financiară a societății, ceea ce implică disponibilitatea ELCEN de a iniția demersurile de ieșire din procedura de insolvență.

Ca urmare a aprobării situației financiare a ELCEN de către Comitetul Creditorilor, se creează contextul pentru distribuirea sumelor restante către creditorii chirografari, ultima categorie de creditori vizați pentru plata creanțelor în conformitate cu planul de reorganizare modificat al ELCEN.

Imediat după plata creanțelor, ELCEN va face demersurile legale la Tribunalul București pentru ieșirea din procedura de insolvență și reintegrarea companiei în circuitul economic.

ELCEN a reușit să-și redreseze activitatea ca urmare a disponibilității și eforturilor reprezentanților societății, aflată în dificultate financiară, de a găsi soluții viabile pentru a depăși această situație. Deși, din punct de vedere statistic, numărul societăților redresate și reintegrate în circuitul economic este mic raportat la numărul societăților radiate, atât structurile de decizie din cadrul ELCEN, cât și angajații s-au dedicat acestui demers, rezultând cele mai bune și aplicate idei pentru redresarea societății.

Modernizarea ELCEN cu fonduri europene

Ieșirea din dificultate financiară a ELCEN face posibilă accesarea fondurilor externe nerambursabile de la Uniunea Europeană sau a creditelor bancare pentru modernizarea centralelor termoelectrice pe care le deține, în conformitate cu normele europene și naționale privind protecția mediului.

Realizarea investițiilor creează contextul favorabil pentru respectarea criteriilor de eficiență energetică, asigurarea continuității furnizării agentului termic necesar pentru distribuția apei calde și a căldurii către locuitorii capitalei racordați la sistemul centralizat de încălzire și asigurarea energiei electrice esențiale pentru București și sistemul energetic național.

Deși ELCEN a făcut toate eforturile pentru ieșirea din insolvență cu scopul de a-și consolida rolul economic și social vital pe care îl deține, atât pentru securitatea energetică la nivel național, cât și pentru sistemul de termoficare al capitalei, este în continuare nevoie de o colaborare eficientă între toți participanții la sistemul centralizat de încălzire al capitalei (Guvern, Primăria Municipiului București, Elcen-Termoenergetica), astfel încât să se identifice cele mai bune soluții pentru menținerea contextului favorabil creat prin această ieșire din insolvență.

Sursa foto: ELCEN/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri