Primăria Capitalei vrea să obţină finanţare PNRR pentru înfiinţarea unui centru de zi de asistenţă şi recuperare pentru persoane vârstnice, cu o capacitate minimă de 100 de persoane.

Un proiect în acest sens urmează să fie dezbătut în şedinţa de marţi a Consiliului General al Capitalei. Conform acestuia, se aprobă depunerea solicitării în cadrul apelului de proiecte PNRR, care vizează construirea, echiparea, operaţionalizarea şi funcţionarea serviciilor sociale a 71 de centre de zi de asistenţă şi recuperare pentru vârstnici, potrivit Agerpres.ro.

Este vorba despre o investiţie de 18,4 milioane lei, iar valoarea eligibilă este de 6,1 milioane lei. Consiliul General al Capitalei va suporta toate cheltuielile neeligibile.

Proiectul urmează să fie realizat într-un imobil din Calea Şerban Vodă nr. 164-168, Sector 4, aflat în administrarea Direcţiei Generale de Asistenţă a Municipiului Bucureşti.

Potrivit raportului de specialitate, centrul de zi va reprezenta un sistem integrat de servicii specializate pentru persoanele vârstnice din Bucureşti şi va preveni instituţionalizarea acestora. Totodată, serviciile centrului vor reprezenta un ajutor pentru sistemul de centre rezidenţiale din Capitală, "fiind propusă o reconceptualizare a acestora şi o orientare mai accentuată pe întoarcerea beneficiarului la domiciliul său".

Capacitatea va fi de minimum 100 de persoane, dintre care 60 în cadrul centrului de zi şi 40 în cadrul serviciilor de îngrijire la domiciliu acordate de echipele mobile.

Totodată, conforma datelor publicate de către UN, World Population Prospects 2022, în anul 2021, din totalul populaţiei din România, 46,5% era reprezentat de persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, faţă de anul 2000, când din totalul populaţiei, persoanele vârstnice reprezentau 29,1%. În Bucureşti, în 2021, persoanele vârstnice reprezentau 18,3% din totalul populaţiei Capitalei, faţă de 15,5%, în anul 2015.

Sursa foto: Pixabay.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri