Primăria Sectorului 3 a început instalarea panourilor fotovoltaice pe acoperişul halei istorice Laminor, una dintre cele mai mari clădiri din România, proiectul urmând să fie finalizat în câteva luni, a anunțat administrația, citată de Agerpres.

În câteva luni, peste un hectar din suprafaţa acoperişului urmează să fie acoperită cu panouri, iar acest sistem va produce peste 3 MW/h, informează Primăria Sectorului 3.

"Acoperişul halei istorice Laminor va deveni un parc fotovoltaic uriaş, care va produce un echivalent al energiei electrice consumate de 1.000 de apartamente. Hala Laminor este o clădire istorică restaurată de Primăria Sectorului 3 după planurile celebrului arhitect Horia Creangă, nepotul scriitorului Ion Creangă. Pe o parte din acoperişul clădirii, ce are o suprafaţă de 70.000 de metri, Primăria Sectorului 3 a început deja instalarea panourilor fotovoltaice. În doar câteva luni, peste un hectar din suprafaţa acoperişului va fi acoperită cu panouri, iar acest sistem va produce peste 3 MW/h", se arată într-un comunicat al Primăriei Sectorului 3.


Energia electrică rezultată va acoperi necesităţile halei, iar diferenţa va fi injectată în reţeaua de curent. Cu o lungime de 500 de metri şi o lăţime de 180 de metri, hala Laminor se află printre cele mai mari clădiri din România.

"Acoperişul acestei clădiri va fi placat cu panouri fotovoltaice. Puterea instalată va fi de 3MW. Asta înseamnă multă energie electrică ecologică. Mai ales pentru că ne aflăm într-o perioadă în care preţurile la energie au explodat, trebuie să producem cât mai multă energie verde", a declarat primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă.

Sursa foto: Primăria Sectorului 3 / Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri